Το πήρε μόνος του το ντέρμπι – Το AthlitikaPress στην “κόλαση” του ΟΑΚΑ (pics/video)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ένα εντυπωσιακό παιχνίδι διεξήχθηκε απόψε στο κλειστό ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας το οποίο κρίθηκε με νικητές τους πράσινους στην παράταση με σκορ 99-93 (13-7 O.T.) μετά το 86-86 της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού.

Οι πράσινοι με ηγέτη τον Ράις ο οποίος έκανε ρεκορ καριέρας (41π) με 8 τρίποντα πήραν το ντέρμπι στην παράταση.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά στο σκορ με 18-17.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός πέρασε στην αντεπίθεση και ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού (46-39 ημίχρονο και 61-53 στο 3ο δεκάλεπτο) σχεδόν σε όλο το παιχνίδι όμως δεν κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας απέναντι σε ένα ψυχωμένο Ολυμπιακό που είχε για μπροστάρη τον αρχηγό του Βασίλη Σπανούλη.

Ο φυσικός ηγέτης του Θρύλου μπήκε εκ νέου στο παιχνίδι στα μέσα του 4ου δεκαλέπτου και αν και λίγο πριν ο Ολυμπιακός έχανε με 8 πόντους (74-66) κατάφερε με 7 προσωπικούς πόντους και έχοντας συμπαραστάτη τον Paul που πυροβολούσε από το τρίποντο να περάσουν και πάλι μπροστά στο σκορ με 76-78, 78-81 και 84-86 μέχρι που ήρθε ο Παπαγιάννης στην πρώτελευταία φάση του αγώνα να στείλει το παιχνίδι στην παράταση με 86-86.

Ο Ολυμπιακός στον επιπλέον χρόνο έδειχνε να χάθηκε στην κόλαση του ΟΑΚΑ αφού εκτός από τον εκπληκτικό Rise είχε και απέναντί του τον κόσμο των πρασίνων να σπρώχνει την ομάδα στην νίκη.

Για τους νικητές καλύτερος παίκτης ήταν ο Rise με 41 πόντους με 8/16 τρίποντα ενώ ο Καλάθης ακολούθησε με 14 πόντου. Για τον Ολυμπιακό πρώτος σκόρερ ήταν ο Σπανούλης με 18 πόντους τον Paul και τον Μιλουτίνοφ να προσθέτουν άλλους 17 και 14 αντίστοιχα.

Το AthlitikaPress βρέθηκε στην έδρα των πρασίνων με τον υπεύθυνο ύλης της ιστοσελίδας μας, Γιώργο Γεωργίου, απ’ όπου είναι και οι πιο πάνω φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθεί: