Ακατάλληλα και μεταχειρισμένα τα καλάθια του Αφροδίτη- “Στον αέρα το ματς ΑΠΟΠ- Κεραυνός”

Από: Μαρίνα Σταύρου

Στον άερα φαίνεται να βρίσκεται η συνέχεια του πρωταθλήματος για τον ΑΠΟΠ, τουλάχιστον στα εντός έδρας παιχνίδια αν δεν διευθετηθεί το πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει με τις μπασκέτες στο κλειστό Αφροδίτη.

Στην προηγούμενη αναμέτρηση όσοι παρευρεθήκαμε στο παιχνίδι της Παφιακής ομάδας με αντίπαλο την ΕΘΑ θα διαπιστώσατε ότι σε μερικές περιπτώσεις χρειάστηκε η ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα για να διορθωθεί η μια από τις δυο μπασκέτες του σταδίου ενώ υπήρχε και θέμα με την μετακίνησή της μετά από κάρφωμα καλαθοσφαιριστή.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, μετά και από τις αναφορές του κομισάριου του αγώνα απευθύνθηκε γραπτώς στον ΑΠΟΠ ζητώντας του να επιληφθεί του προβλήματος με την καλύτερη στερέωση των μπασκέτων στο πάτωμα για να μην μετακινούνται αλλά και την αντικατάσταση του ελαττωματικού στεφανιού το οποίο “κολλάει” και θέλει επαναφορά στη θέση του σε περίπτωση που κάποιος αθλητής καρφώσει σε αυτό.

Η επιστολή αυτή την οποία υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΚ, Άθως Αντωνίου εκτός από τον ΑΠΟΠ έχει γίνει κοινοποίηση και προς τον Πρόεδρο Επιτροπής Διαιτησίας κάτι που θέτει εν αμφιβόλω την διεξαγωγή του προσεχούς αγώνα με τον Κεραυνό το επόμενο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 4:00μμ.

Το πρόβλημα αυτό, αν και η ΚΟΚ ζητεί από τον ΑΠΟΠ να το επιλύσει στην ουσία δεν είναι θέμα της ομάδας αλλά του ΚΟΑ στον οποίο ανήκει το γήπεδο και ο οποίος έχει την ευθύνη για να παρέχει τις σωστές και απρόσκοπτες συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων σε όλες του τις εγκαταστάσεις.

Το πρόβλημα όμως που προέκυψε φέρνει δυστυχώβς στην επιφάνεια μια βαθύτερη νοοτροπία και χειρότερη πρακτική που υπάρχει στον Οργανισμό Αθλητισμού σε σχέση με την Πάφο. 

Την στιγμή που η ΚΟΚ κάνει συστάσεις για την ποιότητα των μπασκέτων και των στεφάνων του Αφροδίτη αξίζει να αναφερθεί ότι τα συγκεκριμένα ήρθαν μόλις πρόσφατα από τη Λάρνακα και το εκεί κλειστό του ΚΟΑ. Είναι δηλαδή τα μεταχειρισμένα καλάθια της ΑΕΚ Λάρνακας τα οποία αντί να καταλήξουν στην ανακύκλωση ήρθαν στην Αίθουσα Αφροδίτη αντί καινούργιων.

Αλήθεια διερωτώμαστε (έχει συγκεκριμένους αποδέκτες το ερώτημα μας) πότε πήρε κάποιος φιλέ του βόλεϊ από την Πάφο, μπασκέτα, παρκέ, ταρτάν ή εμπόδια, ή ακόμη κρεβατάκια του ύψους ή του επι κοντό για να τα πάρει στο Τσίρειο, στο ΓΣΠ, το Μακάρειο ή το ΓΣΖ. Αλήθεια πότε τοποθετήθηκε φωτεινός πίνακας ή πάγκοι ομάδας στην Πάφο (Αφροδίτη ή Στέλιος Κυριακίδης) με καινούργιο και τα αντίστοιχα παλιά να χρησιμοποιηθούν στο Σπύρος Κυπριανού, το Λευκόθεο ή άλλο γήπεδο του ΚΟΑ;

Η Πάφος κύριοι δεν είναι φτωχός συγγενής και καλά κάνετε να το καταλάβετε γιατί αν εκλαμβάνεται την ευγένεια των παραγόντων των σωματείων μας ως αδυναμία, εσφαλμένα το πράττετε.