Πήρε το ντέρμπι με τον Ευαγόρα ο Προμηθέας και ανέβηκε κορυφή! (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στο κατάμεστο γήπεδο του Μουττάλλου από το φίλαθλο κοινό του Αγροτικού Ποδοσφαίρου της Πάφου, ο Προμηθέας ανέβηκε και πάλι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, καθώς κέρδισε στο ντέρμπι κορυφής την πολύ καλή ομάδα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη Πάφου με σκορ 2-1.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν ως πρωταρχικό στόχο να διαφυλάξουν τα νώτα τους και δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Το “άγονο” 0-0 του α’ μέρους ήταν φυσιολογικό αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη η ομάδα του Λάκη Αθανασίου ήταν αυτή που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίκτυα. Το σκορ άνοιξε ο Γιάννης Λατζουράκης.

Στην αμέσως επόμενη φάση η ομάδα του Ευαγόρα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα! Ο Γιώργος Γεωργίου “Τσιμούρης” ισοφάρισε σε 1-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν εκ νέου να πάρουν προβάδισμα στο σκορ το οποίο κράτησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. “Χρυσός” σκόρερ για τον Προμηθέα ήταν ο Αλέξης Τομπουλίδης, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Λίγα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα οι δύο ομάδες έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές μετά από αψιμαχία.

Με το σημερινό τρίποντο η ομάδα του Μουττάλλου βγήκε και πάλι στην 1η θέση έχοντας 18 βαθμούς. Αντιθέτως ο Ευαγόρας Πάφου υποχώρησε στην 2η θέση μένοντας στους 15 βαθμούς.