Έριξε εκτός την περυσινή Κυπελλούχο ομάδα των Μανδριών ο Προμηθέας (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Νικητής στο ντέρμπι της Α’ Φάσης του Κυπέλλου της ΠΟΑΣΠ αναδείχθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Γήπεδο του Μουττάλλου ο τοπικός Προμηθέας, ο οποίος κέρδισε με 2-1 την περυσινή Κυπελλούχο ομάδα του Αθλητικού Σωματείου Μανδριών.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, καθώς πριν την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Συγκεκριμένα ο Γιαννάκης Αθανασίου εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα των Μανδριών και από κοντά άνοιξε το σκορ.

Στο πρώτο 45λεπτο η ομάδα του Λάκη Αθανασίου ήταν σαφώς καλύτερη, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν πολλά και αβίαστα λάθη. Το 1-0 ήταν και αποτέλεσμα α’ μέρους.

Στην επανάληψη η ομάδα του Χρήστου Μιχαηλίδη ανέβασε στροφές και άρχισε να γίνεται απειλητική προς την εστία του Προμηθέα. Μάλιστα, από στημένη μπάλα στο 60ο λεπτό κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με αυτογκόλ!

Απ’ εκεί και έπειτα στο παιχνίδι επικράτησε η δύναμη και το πάθος και σε κάποιες περιπτώσεις τα μαρκαρίσματα ήταν αρκετά σκληρά.

Στο 75′ μετά από λάθος στον χώρο της μεσαίας γραμμής των Μανδριών, ο Αλέξης Τομπουλίδης πήρε την μπάλα και με ωραία ατομική ενέργεια έβαλε και πάλι τον Προμηθέα μπροστά στο σκορ.

Στα εναπομείναντα λεπτά τα Μανδριά προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων έκλεισαν καλά τους χώρους προς την εστία τους, με αποτέλεσμα το τελικό σκορ να παραμείνει στο 2-1.