Η ΨΥΧΩΜΕΝΗ Πέγεια υπέταξε την Ομόνοια 1948 !! (εικόνες)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι των υψηλών στρωμάτων της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ αναδείχθηκε η Πέγεια 2014, η οποία κέρδισε το απόγευμα του Σαββάτου στην έδρα της την Ομόνοια 1948 με σκορ 1-0 και έκανε τους βαθμούς της 11!

Ο αγώνας αν και ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 13:30, εντούτοις η έναρξη καθυστέρησε περίπου 25 λεπτά, καθώς από το γήπεδο απουσίαζε ιατρός.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έδειξαν να μπαίνουν πιο «κεφάτοι» στο ματς, έχοντας την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα 15 λεπτά. Μάλιστα, ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία, ωστόσο ο αμυντικός της Πέγειας Νίκος Σάββα λειτούργησε εξαιρετικά!

Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ανήκε εξ ολοκλήρου στην ομάδα του Γιάννη Χριστοδούλου, η οποία κέρδισε την μάχη του κέντρου και είχε αρκετές καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, κυρίως με τον Πόλυ Φιλίππου και τον Γιώργο Οικονόμου. Η αστοχία την κράτησε στο μηδέν με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει με το «άγονο» 0-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε «ονειρικά» για την Πέγεια, καθώς μόλις στο 46ο λεπτό κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Φιλίππου με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Όσο ο χρόνος κυλούσε η Ομόνοια άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση, ωστόσο για κακή της τύχη βρήκε απέναντι της μία ψυχωμένη Πέγεια, που ήταν αποφασισμένη να πάρει το τρίποντο.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή, μετά από ένταση μεταξύ της κερκίδας των γηπεδούχων και του πάγκου της Ομόνοιας, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το παιχνίδι άρχισε ξανά.

Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με την Πέγεια να παίρνει μια δύσκολη και συνάμα σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνει για άνοδο της στην Γ’ Κατηγορία.