Με μεγάλη επιτυχία και λαμπρότητα οι εορτασμοί των 30 χρόνων του Παραδοσιακού TaeKwon-do στην Κύπρο

Από: Μαρίνα Σταύρου

Με μεγάλη επιτυχία και λαμπρότητα έχουν γίνει οι εορτασμοί των 30 χρόνων του Παραδοσιακού TaeKwon-do στη Κύπρο υπο την αιγíδα του υπουργού εξωτερικών κύριου Νίκου Xριστοδουλίδη το Σάββατο 19/10/19 στην Πάφο.

Το παρών τους έδωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, θρησκευτικοί αξιωματούχοι πολιτειακοί παράγοντες της πόλης, φίλοι της πολεμικής τέχνης και απλός κόσμος.

Αθλητές από το εξωτερικό και κύπρο, μικροί και μεγάλοι χάρισαν στους παρευρισκόμενους ένα πολύ ωραίο θέαμα με τεχνικές αυτοάμυνας, χιόνγκ, μάχης και σπασίματα ξύλων και τούβλων.

Με ένα ολιγόλεπτο βίντεο ξεδιπλώθηκε μπροστά μας η 30χρονη ιστορία του παραδοσιακου Taekwon-do στην κύπρο και όπως ήταν φυσικό τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο παραδοσιακό TaeKwon-Dο ο Δασκαλο Ανδρεα Σιαηλη που με την βοήθεια και συμπαράσταση του μεγάλου Δασκάλου Ευστράτιου Παπαδέλλη έβαλε τα θεμέλια ανοίγοντας την πρώτη σχολή στην Πάφο, όπως επίσης και οι παλαίμαχοι πρώτη μαθητές Μαύρες Ζώνες Χριστόφορο Ζαβρό, Ανδρέα Σολομωνίδη και Νίκο Χατζηλαμπρή.

Την ξεχωριστή τους πινελιά έχουν βάλει με την μουσική τους οι φιλαρμονιστές της φιλαρμονικής ορχήστρας πάφου, όπως επίσης και η μικρές Μαζορέτες με την χορογραφία τους απο το BMS Training Center Dance Studio

Δεν έλειπε φυσικά και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο μας, αφού η ομοσπονδια Ιnternational Taekwon-do Center e.v Erlangen-Germany πρόσφερε το ποσό των 1100 ευρώ σε δυο φιλανθρωπικά σωματεία της πόλης μας τον Πασυκαφ και Αλκυονιδες δείχνοντας το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί και τη φιλοσοφία της πολεμικής αυτης τέχνης.

Οι διοργανωτές Μεγάλοι Δάσκαλοι Αναστάσιος Τζιάμαλης, Δανιήλ Ανδρέου που έχουν βιώσει όλοι την πορεία του παραδοσιακου Taekwon-do στην κύπρο και ο δάσκαλος Δανιήλ Χρίστου έχουν μείνει ευχαριστημένοι από το επιπεδο το σεβασμό και την εορταστική ατμόσφαιρα που περιέλουζε την αίθουσα του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο.