Ήττα της Εθνικής Παίδων από τη Σλοβακία

Από: Antri Pilea

Με ήττα με 3-0 άρχισε τις υποχρεώσεις της η Εθνική μας από τη Σλοβακία στη σημερινή πρεμιέρα για τον 5ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17 που φιλοξενούμε στην Κύπρο.

Η Κύπρος δυστυχώς ολοκλήρωσε τον αγώνα με οκτώ ποδοσφαιριστές και αυτή η εξέλιξη, φυσιολογικά ανέτρεψε τις ισορροπίες από σχετικά νωρίς, καθώς δεχτήκαμε δύο τέρματα (41′ και 45′) από ισάριθμα πέναλτι που έφεραν και δύο αποβολές στις παραβάσεις που κατελόγισε ο διαιτητής.

Στο 40ο λεπτό αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Μάριος Κοκκινόφτας και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αποβλήθηκε επίσης  ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα μας έμεινε με εννέα ποδοσφαιριστές, κυνήγησε το γκολ και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να το πετύχει, ενώ δεν διέτρεψε σοβαρούς κινδύνους η εστία του Χρυσοστόμου.

Στο 85ο λεπτό αποβλήθηκε και ο Ανδρέας Γεωργίου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το τρίτο γκολ των Σλοβάκων ήρθε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σημειώνουμε και την αναγκαστική αλλαγή που έγινε στο 35ο λεπτό λόγω τραυματισμού του Πέτρου Φωκά.

Ανεξάρτητα από την ήττα και τις αποβολές, απομένουν δύο ακόμη αγώνες και η Εθνική μας συνεχίζει να κυνηγά το καλύτερο.

Δείτε εδώ ολόκληρο τον αγώνα: https://www.youtube.com/watch?v=9mfRcp08DdQ

Κύπρος: Χρυσοστόμου, Φωκάς (35′ Γιαννακόπουλος), Κοκκινόφτας, Κωστής, Φότι, Μαρνέρος, Κοτσώνης (71′ Χρίστου), Ποντικού (46′ Φασουλιώτης), Ζευκή (64′ Α. Γεωργίου), Λοϊζου (46′ Σάββα).

Στον άλλο σημερινό αγώνα του 5ου ομίλου, η Γαλλία στο Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας νίκησε με 8-0 το Γιβραλτάρ.

Η Κύπρος στις 25 Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία και στις 28 Οκτωβρίου το Γιβραλτάρ. Όλοι οι αγώνες της Εθνικής μας θα διεξαχθούν στο Στάδιο ΓΣΖ.