Τα βρήκε “σκούρα” η Χρυσομηλιά απέναντι στον Κισσό αλλά τα κατάφερε…

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο επικράτησαν η δύναμη και το πάθος των ποδοσφαιριστών, η Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας νίκησε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τον “μαχητικό” Κισσό Κισσόνεργας με σκορ 2-0.

Καλύτερα στον αγώνα μπήκαν οι φιλοξενούμενοι του Κισσού, οι οποίοι έδειχναν πιο απειλητικοί προς την αντίπαλη εστία. Μάλιστα, στο 36ο λεπτό η Χρυσομηλιά έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς αποβλήθηκε από τον αγώνα με απευθείας κόκκινη κάρτα ποδοσφαιριστής της.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Κισσός έχασε τεράστια ευκαιρία για γκολ. Συγκεκριμένα η κεφαλιά του επιθετικού του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ανδρέα Καρσερά.

Η αριθμητική ισορροπία των δύο ομάδων ήρθε στο 38ο λεπτό, μιας και οι φιλοξενούμενοι έμειναν και αυτοί με δέκα ποδοσφαιριστές. Σε μία αντεπίθεση της Χρυσομηλιάς ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων σταμάτησε αντικανονικά αντίπαλο με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον αγώνα δεχόμενος δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα μπουν στα αποδυτήρια χωρίς να σκοράρουν, η οξυδέρκεια του Χρήστου Δημητρίου “Τέβες” έκανε την διαφορά. Ο επιθετικός της Χρυσομηλιάς εκτέλεσε πιο νωρίς το φάουλ πιάνοντας στον ύπνο τους παίκτες του Κισσού. Βέβαια, οι ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή, ωστόσο ο “άρχων του αγώνα” έδειξε το σημείο του κέντρου. Με αυτό τον τρόπο σημειώθηκε το 1-0, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού, καθώς όσο περνούσε ο χρόνος οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έμεναν από δυνάμεις.

Η ομάδα του Κύπρου Παπαδημήτρη “κλείδωσε” τη νίκη στα τελευταία στάδια του αγώνα με το γκολ του Σέργιου Σαρίδη. Ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίκτυα. Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 2-0.