“Παλικάρι” ο Ακρίτας στην πρεμιέρα.. Του “στέρησαν” τη νίκη (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα παιχνίδι που επικράτησε η δύναμη και το πάθος, Ακρίτας Χλώρακας και Ερμής Αραδίππους εξήλθαν ισόπαλοι 2-2 στην πρεμιέρα της Β’ Κατηγορίας.

Το σκορ στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Στάδιο Χλώρακας άνοιξε μόλις στο 6ο λεπτό ο Ερμής. Συγκεκριμένα, ο Εμάνουελ Μπελά εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Κίζεφ και σημείωσε το 0-1.

Πριν το ημίχρονο, το σύνολο του Μάριου Χαραλάμπους κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα! Συγκεκριμένα, στο 39ο λεπτό ο νεαρός Μιχάλης Χριστοδούλου μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια και ωραίο τελείωμα ισοφάρισε στο σκορ!

Απ’ εκεί και έπειτα ο Ακρίτας έχοντας την ψυχολογία πίεσε την άμυνα του Ερμή και δύο λεπτά αργότερα κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ φέρνοντας τα πάνω-κάτω στον αγώνα. Συγκεκριμένα στο 41′ ο Κέβιν Τανό με ωραίο ψιλοκρεμαστό σουτ πέτυχε το 2-1, το οποίο ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ακρίτας θα πάρει το τρίποντο, στο 78ο λεπτό ο Ερμής κέρδισε πέναλτι. Η υπόδειξη του διαιτητή βρήκε αντίθετους τους παίκτες του Ακρίτα, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Αν και αρχικά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε, εντούτοις στην επαναφορά ο Ανδρέας Παπαθανασίου έστειλε την μπάλα στα δίκτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Λίγα λεπτά μετά την ισοφάριση, άπαντες στον Ακρίτα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μία φάση στην περιοχή του Ερμή. Συγκεκριμένα, ζητούσαν τον καταλογισμό πέναλτι για χέρι στην προσπάθεια αμυντικού των φιλοξενουμένων να διώξει την μπάλα.