Ζτένεκ Φόλμπρεχτ: “Τερματίσαμε στην 8η θέση και η διοίκηση της ομάδας το αξιολόγησε ως αποτυχία”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Δηλώσεις σε Τσέχικα μέσα ενημέρωσης έκανε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Πάφος FC Ζτένεκ Φόλμπρεχτ, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πέρασμα του από την Κύπρο.

Διαβάστε αναλυτικά όσα ανάφερε για την Πάφο FC:

Πως και αποχώρησες από την Πάφο FC;

Στα τέλη Αυγούστου με ενημέρωσαν από την Πάφο FC ότι δεν ήμουν στα πλάνα του και ότι δεν θα συμπεριλαμβάνομαι στους ξένους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Εκείνη την μέρα ξεκίνησα την αναζήτηση της νέας μου ομάδας. Δεν ήθελα να είμαι εκεί έως τον χειμώνα χωρίς να αγωνίζομαι. Στην αρχή υπήρξε ενδιαφέρον από ένα Βελγικό σύλλογο αλλά δεν υπήρξε συνέχεια. Με τον ατζέντη μου είδαμε ότι τελειώνει η περίοδος των μεταγραφών. Ήρθε η πρόταση την Ζλιν και είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην χώρα μου.

Από αρχηγός της Πάφου κατέληξες προς αποχώρηση.. Πως συνέβηκε αυτό;

Η κατάσταση είχε αλλάξει από το εκατό στο μηδέν για εμένα εκεί. Την περασμένη σεζόν έπαιξα αρκετά και ήμουν αρχηγός της Πάφου. Αλλά η Κύπρος δεν είναι ένας μόνιμος προορισμός. Ορισμένα πράγματα δεν λειτουργούν πολύ καλά εκεί. Από τον βασικό κορμό της περασμένης περιόδου μόνο ο Άνταμ Νέμετς παρέμεινε στην ομάδα. Πέρσι τερματίσαμε στην 8η θέση και η διοίκηση της ομάδας το αξιολόγησε ως αποτυχία. Έτσι έφυγαν πάρα πολλοί παίκτες. Παράλληλα, ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Πάφου τα πάει περίφημα στις επιχειρήσεις του και έτσι έφερε πολλούς καταξιωμένους παίκτες που έπαιζαν στην Πρέμιερ Λιγκ ή στην Ισπανία. Εκείνη την στιγμή υποψιάστηκα ότι δεν θα μείνω εκεί.