Τον ερχόμενο μήνα με Λευκορωσία εντός έδρας η συνέχεια για την Εθνική Ελπίδων

Από: Antri Pilea

Μετά τη διπλή εκτός έδρας αποστολή με Νορβηγία και Ολλανδία αντίστοιχα, η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων θα συνεχίσει τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 με εντός έδρας παιχνίδι.

Στις 15 Οκτωβρίου η Εθνική μας θα φιλοξενήσει τη Λευκορωσία σε ένα παιχνίδι καθοριστικής σημασίας για τη μετέπειτα πορεία στον έβδομο όμιλο της προκριματικής φάσης.

Ο Νίκος Ανδρονίκου μιλώντας στους διεθνείς μας για τον απολογισμό του διπλού εκτός έδρας αγώνα, έκανε από τώρα αναφορά και για τη συνέχεια.

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν στους αγώνες με Νορβηγία και Ολλανδία, αλλά δεν έκρυψε τη λύπη του για την κατάληξη της αποστολής στην Ολλανδία με το βαρύ 5-1 που διαμορφώθηκε στα τελευταία στάδια του αγώνα.

«Γνωρίζαμε τις δυσκολίες πριν έρθουμε εδώ και αναγνωρίζω πως έγινε μεγάλη προσπάθεια και στους δύο αγώνες. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και όπως έχετε διαπιστώσει, σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες. Το παιχνίδι που ακολουθεί με τη Λευκορωσία είναι καθοριστικό και πρέπει να το κερδίσουμε για να προχωρήσουμε με καλές προοπτικές στον όμιλο μας».

Η Εθνική μας μέχρι τώρα έδωσε τρεις αγώνες και εξασφάλισε απολογισμό 3 βαθμούς, όσους και η Λευκορωσία αλλά σε δύο αγώνες. Στις 15 Οκτωβρίου εκτός από το Κύπρος – Λευκορωσία θα διεξαχθεί ο αγώνας Νορβηγία – Ολλανδία.

Πριν από τις 15 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 11 Οκτωβρίου, οι Λευκορώσοι τη Νορβηγία και την ίδια ημέρα θα γίνει το ντέρμπι Ολλανδία – Πορτογαλία.

*Το γκολ του Ρούελ Σωτηρίου στην Ολλανδία ήταν το πρώτο που πετυχαίνει με τη φανέλα της Εθνικής μας. Ο Σωτηρίου είχε συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα και στους δύο αγώνες.

Μέχρι τώρα στον 7ο όμιλο:

Κύπρος – Γιβραλτάρ1-0
Λευκορωσία – Γιβραλτάρ10-0
Πορτογαλία – Γιβραλτάρ4-0
Νορβηγία – Κύπρος2-1
Λευκορωσία – Πορτογαλία0-2
Ολλανδία – Κύπρος5-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ6-06
2.ΟΛΛΑΝΔΙΑ5-13
3.ΝΟΡΒΗΓΙΑ2-13
4.ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ10-23
5.ΚΥΠΡΟΣ3-73
6.ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ0-150

**Χορηγός της Εθνικής μας Ελπίδων είναι η ΕΚΟ.