ΠΑΦΟΣ FC: “Μία τρελή συμμορία” έτοιμη να γράψει Ιστορία- Αναλυτικά το ρόστερ!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Οι Ρώσοι ιδιοκτήτες της Πάφος FC Σεργκέι Λομάκιν και Ρομάν Ντουμπόβ έχουν «τινάξει την μπάνκα» στον αέρα στο καλοκαίρι που μας πέρασε, δημιουργώντας ρόστερ βγαλμένο από τα πιο «τρελά» όνειρα των ΠΑΦΙΤΩΝ οπαδών. Ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης και φήμης θα φοράνε την φανέλα με τον Ευαγόρα στο στήθος, οι οποίοι κάτω από τις οδηγίες του φιλόδοξου και ταλαντούχου προπονητή Ζέλικο Κόπιτς θα επιχειρήσουν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα της Πάφου στην φετινή αγωνιστική περίοδο και να γράψουν ιστορία.

Δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Πάφος FC στην αγωνιστική περίοδο 2019-2020:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:

Άρτουρ Ρούτκο:

Ουκρανός τερματοφύλακας ετών 27. Αποκτήθηκε ως ελεύθερος το καλοκαίρι που μας πέρασε για να υπερασπιστεί την εστία της Πάφου στην φετινή σεζόν. Προηγούμενη του ομάδα η υπερδύναμη Διναμό Κιέβου, με την οποία είχε συμμετοχές στο Champions League και EUROPA League.

Ευγένιος Πέτρου:

Κύπριος τερματοφύλακας ετών 22. Ο νεαρός διανύει το δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του στην ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα. Στην περυσινή σεζόν όποτε χρειάστηκε να μπει στην ενδεκάδα δήλωσε ΠΑΡΩΝ. Η παρουσία του μέχρι στιγμής στην Πάφο κρίνεται αξιοπρεπέστατη!

Ρέινις Ρέινολτς:

Λετονός «πορτιέρε» ετών 21. Αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι για να πλαισιώσει τους Ρούτκο και Πέτρου στην θέση κάτω από τα δοκάρια. Τελευταία του ομάδα πριν «κατηφορίσει» για Κύπρο ήταν η ιταλική Πίζα.

Ανδρέας Θεοκλή:

Κύπριος τερματοφύλακας ετών 18, προερχόμενος από τις ακαδημίες της Πάφος FC. Στο καλοκαίρι που μας πέρασε υπόγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:

Κένιν Λαφράνς:

Πρόκειται για 29χρονο κεντρικό αμυντικό από την Αϊτή, ο οποίος αποκτήθηκε στο «παρά πέντε» της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Γνωστός στο Κυπριακό κοινό από το πέρασμα του από την ΑΕΛ. Ήρθε στην Πάφο υπό την μορφή (μονοετούς) δανεισμού από την ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική της χώρας του. Τον διακρίνει το πάθος του εντός αγωνιστικού χώρου και τα στοιχεία ηγέτη που διαθέτει.

Πάουλους Αραγιούρι:

Φιλανδός κεντρικός αμυντικός ετών 31. Μετά από μία πολύ πετυχημένη σεζόν στο πρωτάθλημα της Δανίας με τη φανέλα της Μπρόντμπι, ο έμπειρος στόπερ ήρθε στην Κύπρο για να «θωρακίσει» τα μετόπισθεν της Πάφος FC. Είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική της χώρας του.

Χοακίν Βαρέλα:

Κεντρικός αμυντικός από την Ουρουγουάη ετών 21. Αποκτήθηκε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου για να αποτελέσει μια έξτρα λύση στον πάγκο. Είναι διεθνής με της «μικρές» εθνικές της χώρας του. Τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε η CA Fenix.

Πάβελ Λελιούκιν:

Αγωνίζεται τόσο ως κεντρικός αμυντικός όσο και ως αμυντικός μέσος. Είναι Ρώσος στα 21 του χρόνια και διανύει τον δεύτερο χρόνο στην Πάφο FC. Από τα όσα μας έδειξε στην περυσινή σεζόν, μπορεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση για τον πάγκο της ομάδας. Είναι διεθνής με τις «μικρές» Εθνικές της χώρας του.

Κυριάκος Αντωνίου:

Κύπριος κεντρικός αμυντικός ετών 18. Προέρχεται από τα «σπλάχνα» της Πάφος FC και χρόνο με τον χρόνο παίρνει περισσότερες ευκαιρίες με την ομάδα των Ανδρών. Ο Ζέλικο Κόπιτς δείχνει να τον εμπιστεύεται. Είναι διεθνής με τις «μικρές» Εθνικές της Κύπρου.

ΑΚΡΑΙΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:

Γιώργος Βαλεριάνος:

Ελλαδίτης αριστερός μπακ ετών 27. Ήρθε στην Πάφο με ελεύθερη μεταγραφή στις αρχές του καλοκαιριού και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Riga FC, με την οποία πραγματοποίησε εξαιρετικές παρουσίες στα προκριματικά του Europa League. Είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδας. Τον διακρίνει το πάθος και η δύναμη που βάζει κατά την διάρκεια του αγώνα.

Κωνσταντίνος Χριστοδούλου:

Κύπριος μόλις 17 ετών αριστερός μπακ, προερχόμενος από τις ακαδημίες της Πάφος FC. Στο καλοκαίρι που μας πέρασε υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ματία Σίροκ:

Σλοβένος δεξιός οπισθοφύλακας ετών 28. Διανύει την δεύτερη του σεζόν στην ομάδα της Πάφου. Τον διακρίνει το πάθος και τα ατελείωτα τρεξίματα του. Είναι διεθνής με την Εθνική της χώρας του. Μπορεί να χαρακτηριστεί και ως “τίμιο μπακ”.

Μικαέλ Πανός:

Γάλλος δεξιός ακραίος μπακ ετών 22. Αποκτήθηκε στο καλοκαίρι που μας πέρασε για να δώσει βάθος και ποιότητα στην αμυντική γραμμή της Πάφος FC. Τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε πριν έρθει στην Κύπρο η ιστορική Σεντ Ετιέν. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Κυπριακού πρωταθλήματος κλήθηκε να αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός και ήταν εξαιρετικός.

Ανδρέας Παναγιώτου «Φιλιώτης»:

Κύπριος ακραίος αμυντικός (αγωνίζεται τόσο δεξιά όσο και αριστερά) ετών 24. Διανύει την δεύτερη του χρονιά στην Πάφο και δείχνει να βρίσκεται σε περίοδο φόρμας. Μάλιστα, πήρε την πρώτη του κλήση στην Εθνική μας ομάδα για τα παιχνίδια με Καζακστάν και Σαν Μαρίνο.

Ανδρέας Τσοκκάς:

Κύπριος δεξιός μπακ ετών 19. Προέρχεται από τις ακαδημίες της Πάφος FC και στο καλοκαίρι που μας πέρασε υπόγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

ΜΕΣΟΙ:

Στέφεν Σάντεϊ Ομπαγιάνγκ «Σάνι»:

Είναι 30χρονος αμυντικός μέσος από την Νιγηρία. Πρόκειται για πολύ έμπειρο ποδοσφαιριστή με «πλούσιες» παραστάσεις από το Ισπανικό πρωτάθλημα. Τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε πριν την Πάφο η Salt Lake των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Γεράσιμος Φυλακτού:

Πρόκειται για 28χρονο Κύπριο αμυντικό μέσο, ο οποίος επέστρεψε στην Πάφο μετά από ένα χρόνο στον Ερμή Αραδίππους. Ήρθε για να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση στον πάγκο της ομάδας του Κόπιτς. Είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ντάνι Ουίλιαμς:

Ένα από τα αστέρια της ομάδας της Πάφου. Αποκτήθηκε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και πρόκειται για 30χρονο Αμερικανό αμυντικό μέσο. Διαθέτει πλούσιο βιογραφικό από τα πρωταθλήματα της Γερμανίας και της Αγγλίας. Τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε η Αγγλική Χάντερσφιλντ. Είναι διεθνής με τις Η.Π.Α.

Αμπντισαλάμ Ιμπραχίμ:

Ο άτυχος της φετινής σεζόν καθώς υπέστη ρήξη χιαστών στο παιχνίδι με την ΑΕΚ Λάρνακας. Πρόκειται για 28χρονο αμυντικό μέσο και εξτρέμ από την Νορβηγία. Η επάνοδος του στους αγωνιστικούς χώρους υπολογίζεται σε περίπου έξι μήνες.

Ναχίρ Μπεσάρα:

Πρόκειται για 28χρονο μέσο από την Σουηδία. Αποκτήθηκε στο εφετινό καλοκαίρι. Τελευταίος σύλλογος που αγωνίστηκε η Al-Feiha της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται για περισσότερο δημιουργικό μέσο παρά ανασταλτικό. Χαρακτηριστικά του η ηρεμία με την μπάλα στα πόδια και η ακρίβεια στις πάσες του.

Τζέισον Πάντσεον:

Η διοίκηση της Πάφος FC έριξε την πρώτη μεταγραφική βόμβα του καλοκαιριού με την απόκτηση του 33χρονου Άγγλου Τζέισον Πάντσεον. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που μπορεί να αγωνιστεί με άνεση σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής. Διαθέτει «πλούσιο» παλμαρέ, με παραστάσεις από την Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας. Ήρθε στην Πάφο μετά από μακροχρόνια καριέρα στην Crystal Palace.

Cy Goddard:

Επιθετικός μέσος από την Ιαπωνία ετών 22. Η Πάφος FC επένδυσε στο ταλέντο του νεαρού ποδοσφαιριστή, ο οποίος έμαθε μπάλα στις ακαδημίες της Τότεναμ. Στην περυσινή αγωνιστική περίοδο φορούσε την φανέλα της ιταλικής Μπενεβέντο.

Λουλίνια:

Βραζιλιάνος επιθετικός μέσος ετών 29. Ήρθε στην Πάφο το περυσινό καλοκαίρι, ωστόσο δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Άπαντες στην Πάφο ευελπιστούν ο βραχύσωμος παίκτης να βρει τον χαμένο καλό παλιό του εαυτό.

ΑΚΡΑΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:

Τζέρσον Καμπράλ:

Αποκτήθηκε στην κυριολεξία λίγο πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου. Πρόκειται για 28χρονο ακραίο επιθετικό από το Πράσινο Ακρωτήρι με “πλούσια” καριέρα στην Ολλανδία. Είναι παίκτης με άρτια τεχνική κατάρτιση και μπορεί να χαρακτηριστεί και ως “ντριμπλέρ”.

Άλεξ Κωνσταντίνου:

Κύπριος εξτρέμ ετών 27. Αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά την καριέρα του, εντούτοις η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στην περυσινή σεζόν αγωνιζόταν με τα χρώματα του Ολυμπιακού Λευκωσίας. Έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στην Πάφο να κάνει το «ριστάρτ» στην καριέρα του.

Μπακαρί Σακό:

Οι Ρώσοι ιδιοκτήτες της Πάφου τράνταξαν το Παγκύπριο με την απόκτηση του 31χρονου ποδοσφαιριστή από το Μάλι. Πρόκειται για πολύπειρο ακραίο επιθετικό που στην καριέρα του αγωνίστηκε σε ομάδες όπως η Crystal Palace, Wolves και St Etienne. Ήρθε στην Πάφο για να κάνει την διαφορά και άπαντες περιμένουν πολλά από τον παίκτη. Είναι διεθνής με την Εθνική της χώρας του. Διαθέτει αριστερό πόδι “βολίδα”!

Βλαντιμίρο Έτσον Αντόνιο Φέλιξ «Βα»:

Αγκολέζος ακραίος επιθετικός ετών 21. Αποκτήθηκε στο φετινό καλοκαίρι για να δώσει λύσεις από τον πάγκο. Στην Πάφο πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του και αυτό αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι υπόγραψε τριετούς διάρκειας συμβόλαιο. Είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική της χώρας του. «Ατού» του η ταχύτητα που σε συνδυασμό με το χαμηλό κέντρο βάρους του, τον κάνουν αυτόματα πολύ επικίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:

Μαρτσέλο Τόρρες:

Αργεντινός επιθετικός ετών 21. Ήρθε στην Πάφο το καλοκαίρι που μας πέρασε με την μορφή μονοετούς δανεισμού από την Μπόκα Τζούνιορς. Είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές της χώρας του. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως “μαχητής”, καθώς δίνει αρκετές μάχες εντός αγωνιστικού χώρου.

Κέβιν Μπεριγκό:

Ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ κερκίδας. Ο 31χρονος Γάλλος επιθετικός παρότι ήταν άτυχος στην περυσινή σεζόν (ρήξη χιαστών), εντούτοις επέστρεψε εντυπωσιακά στην αγωνιστική δράση. Δυστυχώς και πάλι η ατυχία του χτύπησε την πόρτα, καθώς θα μείνει περίπου για δύο μήνες εκτός γηπέδων λόγω ενός  τραυματισμού. Αγωνίζεται με ευκολία και στα άκρα της επίθεσης. Τον διακρίνει ο «τσαμπουκάς» του στον αγωνιστικό χώρο και η οξυδέρκεια του.

Φεντερίκο Ράσιτς:

Αργεντινός επιθετικός ετών 27. Την δεύτερη του σεζόν διανύει στην Πάφο ο υψηλόσωμος φορ. Τον διακρίνει το εκτόπισμα του και το αδιάκοπο τρέξιμο στον αγωνιστικό χώρο. Ανοίγει δρόμους για τους συμπαίκτες του προς την αντίπαλη εστία. Αναμένεται να βοηθήσει και στην φετινή χρονιά αρκετά .

Άνταμ Νέμετς:

Το «κανόνι» της Πάφος FC. Ο 34χρονος Σλοβάκος επιθετικός μετά την εντυπωσιακή περυσινή σεζόν, στην οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Κυπριακού πρωταθλήματος, αναμένεται να «ματώσει» και φέτος πολλές φορές  τα αντίπαλα δίκτυα. Είναι ηγέτης στον αγωνιστικό χώρο και γι’ αυτό στην Πάφο τον επέλεξαν σαν αρχηγό της ομάδας. Αποτέλεσε μέλος της Εθνικής ομάδας της χώρας του για πάρα πολλά χρόνια.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:


Ζέλικο Κόπιτς:

Πρόκειται για 41χρονο Κροάτη τεχνικό που βρίσκεται στον πάγκο της Πάφου από τον περασμένο Οκτώβριο. Στην περυσινή σεζόν κατάφερε να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο μετά την «ψυχρολουσία» της αφαίρεσης των 7 βαθμών, κερδίζοντας σχεδόν όλες τις μεγάλες ομάδες της Κύπρου. Στην φετινή σεζόν αναμένεται να κριθεί πιο αυστηρά, καθώς έχει να διαχειριστεί ένα από τα πιο ποιητικότερα ρόστερ που είχε Κυπριακή ομάδα «έβερ». Αγαπημένα του συστήματα το 4-3-3 και 4-2-3-1.