Πρώτος, ιστορικός αγώνας απόψε για την Εθνική Γυναικών στην Σκωτία

Από: Γιώργος Γεωργίου

Πρώτος, ιστορικός αγώνας απόψε για την Εθνική Γυναικών, με ψηλό βαθμό δυσκολίας.

Αντιμετωπίζει στις 21:35 στο Εδιμβούργο την Εθνική Σκωτίας και θα προσπαθήσει να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλο της.

Ο σημερινός αγώνας αποτελεί ορόσημο για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο της Κύπρου. Δεκαεπτά χρόνια μετά την σύσταση της πρώτης Εθνικής Γυναικών (το 2002) και τη διεξαγωγή κατά καιρούς φιλικών αγώνων, ήρθε η στιγμή η Εθνική να αγωνιστεί σε επίσημη διοργάνωση και ασφαλώς η εξέλιξη αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.  

Μπορεί το έργο της Εθνικής Γυναικών σε όλους τους αγώνες που θα δώσει στα προκριματικά του UEFA Women’s EURO 2021 να είναι εξαιρετικά δύσκολο, όμως μέσω αυτής της διοργάνωσης, θα έρθουν οι εμπειρίες και θα μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία ακόμη πιο ανταγωνιστικής ομάδας τα επόμενα χρόνια.

Στον όμιλο της Εθνικής μας συμμετέχουν επίσης η Φινλανδία, η Πορτογαλία και η Αλβανία.

Η προετοιμασία της Κύπρου για τον αποψινό αγώνα ολοκληρώθηκε χθες βράδυ με προπόνηση στο Eastern Road Stadium, Στάδιο στο οποίο θα γίνει ο αγώνας. Είναι χωρητικότητας 20.000 θεατών και απόψε αναμένεται να φιλοξενήσει 6 – 7 χιλιάδες φιλάθλους.

Τόσο η τεχνική ηγεσία όσο και οι ποδοσφαιρίστριες γνωρίζουν τι τις περιμένει απόψε απέναντι σε μια ομάδα με εξαιρετική ποιότητα. Όμως, είναι αποφασισμένες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για μια εμφάνιση πάνω στην οποία θα χτίσουν για τους επόμενους αγώνες.

Στη διάθεση του Ομοσπονδιακού προπονητή Άγγελου Τσολάκη βρίσκονται οι ακόλουθες ποδοσφαιρίστριες:

Ελένη Ττάκα, Μαρία Ματθαίου, Κωνσταντίνα Κουζάλη, Χαρά Χαραλάμπους, Μαρία Ιωάννου, Κωνσταντίνα Παφίτη, Ιβάνα Τάνεβα, Βικτώρια Ζαμπά, Χρύσω Μιχαήλ, Χαρά Νεοφύτου, Χριστιάνα Σολωμού, Άντρια Μιχαήλ, Φωτεινή Ανδρονίκου, Λουγρκητία Χρυσοστόμου, Σάρα Παπαδοπούλου, Φιλίππα Σάββα, Μαριλένα Γεωργίου, Ελένη Γιάννου, Άντρη Βιολάρη, Άντρια Κιρκίνη, Σταυριάνα Αντωνίου, Κορίνα Πάολα Αδάμου και Έλενα Αριστοδήμου.     Share