Πάτρα 2019: «Κλείδωσαν» Το Μετάλλιο Οι Μανωλίνα Και Μαριώτα!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα τους πέτυχαν το πρωί της Παρασκευής 30 Αυγούστου στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες οι Μανωλίνα Κωνσταντίνου και ΜαριώταΑγγελοπούλου! Στον ημιτελικό του τουρνουά beach volley επικράτησαν με 2-0 σετ (26-24, 21-9) του ελληνικού διδύμου των Δήμητρα Μαναβή και Κωνσταντίνα Τσοπούλου και έκλεισαν θέση για τον τελικό, εξασφαλίζοντας έτσι στη χειρότερη περίπτωση το αργυρό μετάλλιο!

Πρόκειται για το πρώτο κυπριακό μετάλλιο στην Πάτρα, το οποίο έρχεται την 6η και προτελευταία ημέρα των Αγώνων. Εφόσον κατακτηθεί το αργυρό μετάλλιο, η Κύπρος θα ισοφαρίσει τη συγκομιδή του 2015 στην Πεσκάρα, όταν η χώρα μας πήρε το ίδιο χρώμα μεταλλίου, στο μπιτς χάντμπολ ανδρών, ενώ σε περίπτωση χρυσού, η Κύπρος θα ξεπεράσει την επίδοση των 1ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Στις 22:00 της Παρασκευής (30/08) τα κορίτσια του μπιτς βόλεϊ θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο, με αντίπαλο τις γαλλίδες Αλίν Σαμερό και Αλεξάντρα Τζούπιτερ, οι οποίες επικράτησαν με 2-0 σετ (21-11, 21-16) στον άλλο ημιτελικό της ελληνικής ομάδας των Βασιλική Αρβανίτη και Παναγιώτα Καραγκούνη.

Ιδιαίτερα για την Μαριώτα, είναι ακόμη πιο ξεχωριστή στιγμή, αφού το μετάλλιο ήρθε στην πόλη καταγωγής της, την Πάτρα! Ο πατέρας της Μαριώτας κατάγεται από την πόλη, με αρκετούς συγγενείς της να έρχονται να την παρακολουθήσουν στους Αγώνες!

Οι 2οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες διεξάγονται στην Πάτρα της Ελλάδας από τις 25 Αυγούστου και ολοκληρώνονται το Σάββατο 31 του μήνα, με τα τελευταία αθλήματα και την τελετή λήξης. Συνολικά 26 χώρες από τις τρεις ηπείρους που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα συμμετέχουν στους Αγώνες.