Eυρώπη Vs ΗΠΑ: ανακοινώθηκαν οι ομάδες με έντονο ελληνικό χρώμα

Από: Antri Pilea

Γνωστοποιήθηκαν οι συνθέσεις των ομάδων της Ευρώπης και της Αμερικής που θα αγωνιστούν στη συνάντηση στίβου ανάμεσα στις δύο ηπείρους στο Μινσκ, 9-10 Σεπτεμβρίου.

Την τιμητική της έχει η Ελλάδα, καθώς στην μεικτή Ευρώπης επιλέχθηκαν η Κατερίνα Στεφανίδη, η Βούλα Παπαχρήστου και ο Μίλτος Τεντόγλου.

Από την ευρωπαϊκή ομάδα ξεχωρίζουν ο παγκόσμιος πρωταθλητής της σφυροβολίας, Πάβελ Φάιντεκ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης στα 200 μέτρα, Ρομάν Γκουλίεφ, οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές στον ακοντισμό, Τόμας Ρόλερ και Βέτερ, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ύψος, Μαρίγα Λασίτσκενε, η μόνιμη νικήτρια στις μεγάλες διοργανώσεις στη δισκοβολία, Σάντρα Πέρκοβιτς, ο πρωταθλητής κόσμου στο επί κοντώ, Μόντο Ντουπλάντις, και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 400 μέτρα, Σβέιτι. 

Στην αμερικανική ομάδα ξεχωρίζουν η τρεις φορές σερί παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 200 μέτρα και μια φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 400 μέτρα, Αλισον Φίλιξ, η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια στη σφαιροβολία, Μισέλ Κάρτερ, και η τρεις φορές σερί παγκόσμια πρωταθλήτρια στο μήκος, Μπρίτνεϊ Ρις.