Το πρόγραμμα της ερχόμενης εβδομάδας των Κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχίσουν τις Ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις οι ομάδες που μας εκπροσωπούν στις φετινές διοργανώσεις της UEFA.

Ο απολογισμός των πρώτων αγώνων κατέγραψε 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές για να συνεχίσουν οι ομάδες μας το οδοιπορικό τους στην Ευρώπη.

Μετά το ΑΠΟΕΛ που αγωνίστηκε την περασμένη Τρίτη στο Μαυροβούνιο και επικράτησε με 1-0 για το Champions League, την Πέμπτη είχαμε τους αγώνες του Europa League.

Στην Κύπρο αγωνίστηκε μόνο η ΑΕΚ που επικράτησε με 3-0 της Λέφσκι, ισοπαλία 0-0 της ΑΕΛ στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον Άρη και ήττα με 2-1 για τον Απόλλωνα από τη Σιάμροκ Ρόβερς στην Ιρλανδία.

Συνοπτικά το πρόγραμμα με τους επαναληπτικούς αγώνες:

Τρίτη 30 Ιουλίου
2ος προκριματικός γύρος Champions League
20:00 ΑΠΟΕΛ – Sutjeska

Πέμπτη 1η Αυγούστου
2ος προκριματικός γύρος Europa League
19:30 Λέφσκι Σόφιας – ΑΕΚ  
20:00 ΑΕΛ – Άρης Θεσσαλονίκης 
20:00 Απόλλων – Shamrock Rovers 

3ος προκριματικός γύρος
Το ΑΠΟΕΛ αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Sutjeska θα βρει στο δρόμο του το νικητή του αγώνα Qarabağ (Αζερμπαϊτζάν) – Dundalk (Ιρλανδία) που στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι έφεραν ισοπαλία 1-1 στην Ιρλανδία.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο Στάδιο ΓΣΠ στις 6/7 Αυγούστου και ο επαναληπτικός εκτός έδρας στις 13 Αυγούστου.

Ο ηττημένος του ζευγαριού Sutjeska – ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει γηπεδούχος στον πρώτο αγώνα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα HB Tórshavn (Νησιά Φαρόε) – Linfield (Βορείου Ιρλανδίας). Στον πρώτο αγώνα έφεραν ισοπαλία 2-2.

*Η ΑΕΛ αν αποκλείσει τον Άρη θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Μόλντε – Τσουκαρίσκι, που την Πέμπτη έμειναν στο ισόπαλο 0-0.

*Με την Αούστρια Βιέννης θα συναντηθεί ο Απόλλωνας αν αποκλείσει τη Σάμροκ Ρόβερς.

*Με το νικητή του Γκεντ – Βιτορούλ θα συναντηθεί η ΑΕΚ με πρόκριση της σε βάρος της Λέφσκι. Στον πρώτο αγώνα νίκησαν οι Βέλγοι με 6-3..

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της UEFA οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 8 και 15 Αυγούστου.