Νέο Ρεκόρ Στον Τελικό Της Κολύμβησης Ο Αντωνίου, 6ος Στα 50μ Ελεύθερο

Από: Antri Pilea

Το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η 4η μέρα αγωνιστικής δράσης για την κυπριακή αποστολή στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων του Μπακού.

Τις εντυπώσεις κατάφερε να κλέψει ο Νικόλας Αντωνίου στην κολύμβηση, ο οποίος πρώτα, στον ημιτελικό των 50 μέτρων ελεύθερο σημείωσε χρόνο 23.66 με νέα Παγκύπρια επίδοση παίδων και νέων και από την 8η θέση προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό. Εκεί, ο Νικόλας Αντωνίου έπιασε νέο ρεκόρ στην 6η θέση με χρόνο 23.42, όπου και κατέγραψε νέα Παγκύπρια επίδοση παίδων και νέων.

«Αρκετά υποσχόμενος για το μέλλον είναι ο νεαρός κολυμβητής μας, ο οποίος καταρρίπτει ήδη ρεκόρ και έχει ακόμη να προσφέρει πολλά», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο προπονητής, Μάρκος Καλοψιδιώτης.

Η Ιζαμπέλλα Ιωάννου στα 100 μέτρα πρόσθιο σημείωσε χρόνο 1:15.43, παίρνοντας την 25η θέση.

Στίβος
Προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν τα κορίτσια στους τελικούς του στίβου, καθώς η Παιδίου Χριστονύμφη στον τελικό του άλματος εις μήκος έμεινε στη 10η θέση, ενώ η Άντρεα Βάσου είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στο άλμα επί κοντώ στα 3.60 μέτρα. «Αγωνίστηκαν και πάλεψαν οι αθλήτριες. Αν ήταν πιο ευνοϊκές οι συνθήκες ίσως να είχαμε και καλύτερα αποτελέσματα», σχολίασε ο προπονητής του στίβου, Ηλίας Αγαπίου.

Νωρίτερα, με σπουδαία επίδοση που της έδωσε και την πρόκριση στον τελικό του άλματος εις ύψος πέτυχε η Στυλιάνα Ιωαννίδου στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, η οποία με απόλυτη επιτυχία στα 1.75μ πήρε την πρώτη θέση στο γκρουπ της που αγωνίστηκε. «Ήμουν λίγο αγχωμένη σε σύγκριση με άλλους αγώνες που έδωσα στο παρελθόν, αλλά κατάφερα να το διαχειριστώ. Πείσμωσα και τα κατάφερα να περάσω στον τελικό. Χάρηκα πάρα πολύ που πέρασα πρώτη γιατί δεν γνώριζα τις επιδόσεις των υπολοίπων αθλητών και δεν περίμενα να ήμουν στην κορυφή. Αυτό μου δίνει επιπλέον κίνητρο για τη συνέχεια», δήλωσε η Στυλιάνα Ιωαννίδου μετά την τεράστια της επιτυχία. Ο τελικός του άλματος εις ύψος θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 09:00.

Εκτός σφαιροβολίας έμεινε ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης, ο οποίος πέτυχε ρίψη στα 16.38 παραμένοντας στην 7η θέση. «Κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερος βάση των δοκιμαστικών αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε», επεσήμανε ο προπονητής του στίβου, Ηλίας Αγαπίου. Ο ίδιος αθλητής θα αγωνιστεί και στη δισκοβολία, το απόγευμα της Παρασκευής στις 17:00.

Τζούντο
Μέχρι τη φάση των «16» έμεινε η προσπάθεια του Παναγιώτη Σιακό στο τζούντο, ο οποίος στην κατηγορία των 73kg. κέρδισε τον Σλοβένο, Ρούντολφ Μίχα και στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Ιταλό, Κεντράκιο Λουίτζι και συνέχισε στα ρεπεσάζ.

Ποδηλασία
Στην ποδηλασία η Ελένη Κουκουμά σε αγώνα αντοχής 50 χιλιομέτρων σημείωσε χρόνο 1:28.02, καταλαμβάνοντας την 51η θέση από τις 72 αθλήτριες.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου τερμάτισε 63ος από τους 82 ποδηλάτες σε αγώνα αντοχής 75 χιλιομέτρων με χρόνο 1:59:40.