Η κριτική των παικτών της Πάφος FC από το ματς κόντρα στην Μπεϊτάρ

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με καλή εμφάνιση έκανε «ποδαρικό» στη νέα σεζόν η Πάφος FC. Το σύνολο του Ζέλικο Κόπιτς εξήλθε ισόπαλο 0-0 κόντρα στην Ισραηλίτικη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Η Κροάτης τεχνικός επέλεξε επιθετικό σύστημα παιχνιδιού. Όπως φαίνεται το 4-3-3 θα το δούμε πολλές φορές στην φετινή περίοδο.

Διαβάστε την κριτική των ποδοσφαιριστών της Πάφου από το πρώτο φιλικό ματς:

 Άρτουρ Ρούτκο: Έδειξε καλά στοιχεία ο Ουκρανός νεοαποκτηθείς κίπερ. Όποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών».  Ήταν καλός με την μπάλα στα πόδια και άνετος κάτω από τα γκολποστ.

Ματία Σιρόκ: Αν και διάφορα δημοσιεύματα τον παρουσιάζουν με το ένα πόδι εκτός Πάφου, ο Σλοβένος αγωνίστηκε βασικός στο δεξιό άκρο της άμυνας στον χθεσινό αγώνα. Είχε τρεξίματα, ήταν καλός αμυντικά, ωστόσο για άλλη μία φορά φάνηκε να υστερεί στον δημιουργικό τομέα.

Ανδρέας Παναγιώτου «Φιλιώτης»: Αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Κύπριος μπακ. Ήταν σταθερός και δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Με όπλο την ταχύτητα και το εκτόπισμα του ανέκοψε πολλές προσπάθειες των Ισραηλινών.

Μικαέλ Πανός: Αγωνίστηκε σε μία άγνωστη γι’ αυτόν θέση λόγω της ελλείψεις κεντρικών αμυντικών από το ρόστερ της Πάφος FC. Συγκεκριμένα, ο νεοαποκτηθείς Γάλλος έπαιξε ως δεξιός στόπερ. Δεν μπορεί να κριθεί αντικειμενικά μιας και η φυσική του θέση είναι μπακ. Δεν απέφυγε τα «λαθάκια».

Πάβελ Λελιούκιν: Ο νεαρός Ρώσος έπαιξε ως παρτενέρ του Πανός στο κέντρο της άμυνας. Με την δύναμη και το πάθος του κέρδισε αρκετές μονομαχίες. Φαίνεται να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Κυριάκος Αντωνίου: Γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών της Πάφος FC. Ο νεαρός «άρπαξε» την ευκαιρία από τα μαλλιά, αγωνιζόμενος στην θέση του «κόφτη» (εξαριού). Βοήθησε αρκετά στο ανασταλτικό κομμάτι και φάνηκε άνετος με την μπάλα στα πόδια.

Σάνι: Ήταν ο ποδοσφαιριστής που έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση στο χθεσινό φιλικό. Άνετος με την μπάλα στα πόδια, έβγαζε σιγουριά στις κινήσεις του. Αν και δεν είναι πολύ γρήγορος, εντούτοις με την εμπειρία του κέρδισε πολλές μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Αν κρίνουμε απ’ αυτό που είδαμε στο ματς κόντρα στην Μπεϊτάρ, η Πάφος φαίνεται να πέτυχε «διάνα» στην περίπτωση του Νιγηριανού. Έπαιξε ως δεξιός εσωτερικός μέσος.

Ιμπραχίμα Κοντέ: Όπως σας ενημερώσαμε πρώτοι, ο Αφρικανός δοκιμάζεται στην Πάφο FC. Είχε τρεξίματα και φάνηκε καλός  χειριστής και των δύο ποδιών του. Βέβαια, υστέρησε αρκετά στην τελική πάσα. Αγωνίστηκε ως αριστερός μέσος.

Κέβιν Μπεριγκό: Είμαι σίγουρος ότι όσοι φίλοι της Πάφου είδαν τον αγώνα είχαν ένα έξτρα λόγο να χαίρονται. Ο λόγος ακούει στο όνομα Κέβιν Μπεριγκό. Ο Γάλλος φαίνεται να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο. Αγωνίστηκε στο αριστερό φτερό της ομάδας του Κόπιτς και μας θύμισε τον παλιό-καλό Μπεριγκό.

Άνταμ Νέμετς: Φάνηκε επηρεασμένος από τις εντατικές προπονήσεις των τελευταίων ημερών. Ο Σλοβάκος σταρ της Πάφος FC, αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης, με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο να είναι επιβλητική. Μπορεί να έχασε το πέναλτι στο 55’, όμως έδειξε στοιχεία ηγέτη. Είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει και φέτος πολλά στην Πάφο.

Φεντερίκο Ράσιτς: Κεφάτος ήταν ο Αργεντινός στράικερ της Πάφου. Έτρεξε-πάλεψε και γενικά άσκησε μεγάλη πίεση στην αμυντική γραμμή της Μπεϊτάρ. Μάλιστα, ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στο 55ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος την μαχητικότητα του.

*Ποδοσφαιριστές όπως οι Λουλίνια, Άλεξ Κωνσταντίνου και άλλοι που είναι υπό δοκιμή δεν μπορούν να κριθούν, καθώς αγωνίστηκαν αρκετά λίγο έως και ελάχιστο.