Μπορούσε για βαθμολογικό κέρδος η Εθνική μας στη Γλασκώβη

Από: Γιώργος Γεωργίου

Κρίμα, η πολύ καλή προσπάθεια από τους διεθνείς μας στο Hampden Park της Γλασκώβης δυστυχώς δεν απέφερε βαθμολογικό κέρδος.

Σε ένα χρονικό σημείο που φάνηκε ότι θα παίρναμε ένα πολύ σημαντικό βαθμό, δυστυχώς ήρθε το δεύτερο γκολ που μας άφησε μόνο με τις εντυπώσεις.

Η Εθνικής μας ηττήθηκε από την Σκωτία με 2-1 για την  3η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2020 και παρέμεινε στους τρεις βαθμούς.

Πολύ καλή η παρουσία της ομάδας μας που ισοφάρισε στο 87ο λεπτό όμως δυστυχώς δύο λεπτά αργότερα δέχτηκε το δεύτερο γκολ που καθόρισε και το αποτέλεσμα.

Η Κύπρος με τη συνολική της παρουσία σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, θα μπορούσε να φτάσει σε θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια πολύ δυνατή Σκωτία.

Πρώτη συμμετοχή για τους Μιχάλη Ιωάννου και Ιωάννη Κωστή που μέχρι τον περασμένο Μάρτιο ήταν στελέχη της Εθνικής Νέων, πρώτη επίσης συμμετοχή και για τον Ιωάννη Πίττα που αποτελούσε μόνιμο στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων.

Καλή παρουσία και ελπιδοφόρα μηνύματα από τους διεθνείς μας στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι στη διοργάνωση που διανύουμε.

Ο αγώνας 
Στο 17ο λεπτό καλή προϋπόθεση για την Κύπρο. Ο Πιέρος προσπάθησε να μπει στην περιοχή και ανακόπηκε, η μπάλα έφθασε στον Εφραίμ ο οποίος έκανε το σουτ, το σώμα του Mulgrew έφερε τη μπάλα στον Μακρή που από πλάγια θέση έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μάρσαλ.

Στο 40′ μετά από ωραία πάσα του Μιχάλη Ιωάννου ο Πιέρος Σωτηρίου από δεξιά έστειλε το σουτ που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Ο Σπόλιαριτς στο 53ο λεπτό μετά από μπαλιά του Λαϊφη έπιασε το σουτ που κατέληξε στα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Στο 61ο λεπτό ο Ρόμπερτσον με δυνατό μακρινό σουτ άνοιξε το σκορ για τη Σκωτία, 1-0.

Στο 77ο λεπτό κόρνερ για την Εθνική μας μετά από σουτ του Μακρή και δέκα λεπτά αργότερα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γεωργίου ο Κούσουλος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 για την Εθνική μας.

Στο 89′ η Σκωτία με διπλή προσπάθεια του Μπερκ διαμόρφωσε το 2-1 και η ομάδα του πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Κύπρος: Πάρντο, Μακρής (80′ Πίττας), Ν. Ιωάννου, Μαρκάσα, Λαϊφης, Κούσουλος, Αρτυματάς, Σπόλιαριτς (70′ Κωστή), Μ. Ιωάννου (66′ Αντ. Γεωργίου), Εφραίμ, Σωτηρίου