Ρίχνονται στην “μάχη” τα τμήματα Πετόσφαιρας της Κύπρου στους ΑΜΚΕ 2019

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με στόχο τη διάκριση αναχώρησαν την Κυριακή για το Μαυροβούνιο οι Εθνικές ομάδες των Ανδρών και Γυναικών όπου από την Τρίτη θα ριχθούν στη μάχη των Αγώνων Μικρών Κρατών που θα ολοκληρωθούν την 1η Ιουνίου.

Η Εθνική Ανδρών προ διετίας στο Σαν Μαρίνο κατέκτησε την 2η θέση και επιδιώκει την κορυφή στη φετινή διοργάνωση άνκαι έχουμε μπροστά μας το Μαυροβούνιο. Ο Ομοσπονδιακός κόουτς Χόρχε Κανεστράτσι προετοίμασε κατάλληλα τους παίκτες του ενώ δόθηκαν και δυο φιλικά με την Ουγγαρία. Πρώτος αντίπαλος στις 22:00 ώρα Κύπρου το Σαν Μαρίνο.

Η Εθνική Γυναικών η «βασίλισσα» των ΑΜΚΕ πάει στο Μαυροβούνιο για να επαναλάβει το θρίαμβο του Σαν Μαρίνο το 2017. Η ομάδα προέρχεται από την πολύ καλή εμφάνιση του Σαββάτου επί του Ισραήλ για το CEV Volleyball Silver League 2019 όπου όμως χάσαμε με 3-1. Οι κοπέλες μας αντιμετωπίζουν στις 11:00 το πρωί της Τρίτης την Ισλανδία.

Εξάλλου, στους ΑΜΚΕ ταξίδεψαν με όνειρα για το χρυσό και οι ομάδες Ανδρών – Γυναικών του Beach Volley. Στους Άνδρες θα διεκδικήσουμε την πρωτιά με τους Αντώνη Λιοτατή και Γεώργιο Χρυσοστόμου και στις Γυναίκες με τις Μαριότα Αγγελοπούλου και Ζώγια Κωνσταντοπούλου.

Οι ομάδες προετοιμάστηκαν κατάλληλα με αποκορύφωμα φιλικά προετοιμασίας σε Σλοβενία – Κροατία για τις Γυναίκες και Ισραήλ για τους Άνδρες. Οι Τόνι και Γεώργιος δίνουν ένα αγώνα την Τρίτη στις 20:00 απέναντι στην ομάδα του Μαυροβουνίου. Από την άλλη, οι Μαριότα και Ζώγια έχουν διπλή αποστολή αφού θα αγωνιστούν στις 12 το μεσημέρι με το Λουξεμβούργο και στις 17:00 το απόγευμα με το Μαυροβούνιο.

Οι αγώνες του Beach Volley και της πετόσφαιρας θα γίνουν στην παραθαλάσσια πόλη Μπούντβα.