Εθνική Γυναικών Πετοσφαίρισης- Εννιά στάσεις σε 23 ημέρες

Από: Μαρίνα Σταύρου

Εντατικά συνεχίζει την προετοιμασία της η Εθνική Γυναικών ενόψει των πολύ σημαντικών υποχρεώσεων που έχει τον Μάϊο και τον Ιούνιο. Η πρόκληση του Silver League, αλλά και το «πρέπει» της επιτυχίας στους ΑΜΚΕ του Μαυροβουνίου.

Η Εθνική από τις 25 Μαϊου και την αναμέτρηση με το Ισραήλ για την πρεμιέρα του Silver League μέχρι τις 18 Ιουνίου έχει βαρυφορτωμένο πρόγραμμα με τους ακόλουθους σταθμούς:

1. 25 Mαϊου: απέναντι στο Ισραήλ 1η αγωνιστική Silver League (Aθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου (19:00).

2. 26 Μαϊου: αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα.

3. 28- 01 Ιουνίου: Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης.

4. 02 Ιουνίου: επιστροφή στην Κύπρο.

5. 04 Ιουνίου: Αγώνας για την 3η αγωνιστική του Silver League με τη Γεωργία στο Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου (Ώρα έναρξης 19:30).

6. 08 Iουνίου: η πρώτη έξοδος για το Silver League με τη Γεωργία στην πρωτεύουσα Τιφλίδα στις 18:00 ώρα Κύπρου στην «Νew Volleyball Arena Tiblici» (4η αγωνιστική Silver League).

7. 12 Ιουνίου: Τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη θα ταξιδέψουν στην Ρουμανία όπου στην πόλη Αλεξάνδρια στα νοτιοδυτικά του Βουκουρεστίου θα αντιμετωπίσουν την Εθνική Ρουμανίας. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 18:00 ώρα Κύπρου στη Sala Polivalenta της ομώνυμης πόλης που αριθμεί 45.000 κατοίκους (5η αγωνιστική Silver League).

8. 15 Ιουνίου: Το τρίτο εκτός έδρας παιχνίδι για το Silver League απέναντι στην Εθνική Ισραήλ στην Χάϊφα και στη «Romena Sports Αrena» με ώρα έναρξης 19:30. (6η αγωνιστική Silver League).

9. 18 Ιουνίου: Ολοκληρώνονται οι αγώνες στο Silver League με τον αγώνα στο Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου με την Εθνική Ρουμανίας στις 19:30 (2η αγωνιστική Silver League).

Σε 23 ημέρες η Εθνική θα παίξει 10 αγώνες άρα στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης θα πρέπει να είναι πανέτοιμη με τους Γιάννη Νικολάκη, Κώστα Παναγίδη και τον προπονητή φυσικής κατάστασης Χρίστο Βαρατάση να ετοιμάζουν τα πλάνα τους.

Στην προετοιμασία συμμετέχουν οι: Άντρεα Χαραλάμπους (Διαγώνια – Ανόρθωση), Βασιλική Χατζηκωνστάντα (Διαγώνια), Χριστιάνα Δαϋίδ (Λίμπερο – Ανόρθωση), Άντρεα Ντομπρασίνοβιτς (Ακραία – Ανόρθωση), Ειρήνη Ιωάννου (Ακραία – ΑΕΚ), Στέλλα Ιωάννου (Πασαδόρος – ΑΕΚ), Ελένη Κακουρή (Πασαδόρος – Ανόρθωση), Δέσποινα Κωνσταντίνου (Πασαδόρος – ΑΕΛ), Μανωλίνα Κωνσταντίνου (Ακραία – Θέτιδα Βούλας), Έλλη Λάσπου (Invisalign AE Kαραβά – Ακραία), Εβίτα Λεωνίδου (Λίμπερο – ΠΑΟ), Ιωάννα Λεωνίδου (Πασαδόρος – Απόλλων), Έλενα Μοσφιλιώτη (Λίμπερο – ΑΕΚ), Σκεύη Πεχλιβάνη (Κεντρική – ΑΕΛ), Βάσω Ριαλά (Κεντρική – Ανόρθωση), Γεωργία Σταυρινίδου (Κεντρική – Ανόρθωση), Ράνια Στυλιανού (Διαγώνιος – Θέτιδα Βούλας), Κατερίνα Ζακχαίου (Κεντρική – Ολυμπιακός), Ελεάνα Πέτρου (ΑΠΟΚ), Μαρίνα Χριστοδούλου – Ανόρθωση).

Η Εθνική αναμένει και τη διεξαγωγή δυο φιλικών με την Εθνική Αιγύπτου την άλλη εβδομάδα στο Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου όπου θα μετρήσει δυνάμεις.