Σπουδαία ημερίδα για την ανάπτυξη στο βόλεϊ στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού

Από: Antri Pilea

Σπουδαία ημερίδα για την ανάπτυξη στο βόλεϊ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 06 Μαϊου 2019 στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Την ημερίδα παρακολούθησαν πάρα πολλοί προπονητές που είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους εισηγητές τον Ιταλό Μαουρίτσιο Μορέττι και τον Ελλαδίτη κόουτς Κώστα Παπαδόπουλο. Παρόντας ήταν και ο γενικός διευθυντής της ΚΟΠΕ Λίνος Πετρίδης.

Η ημερίδα είχε τεράστιο ενδιαφέρον με τους δυο προπονητές να δίνουν τα φώτα τους προσδίδοντας άλλη διάσταση στην ημερίδα.

Οι Μορέττι και Παπαδόπουλος συνεργάστηκαν στο Αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Νεανίδων της Ιταλίας με τον Μορέττι να είναι ο επικεφαλής του τεχνικού τιμ.

Ο Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1997) με ειδικότητα πετοσφαίριση. Μέλος του Σ.Ε.Π.ΠΕ. από το 2000, και της APIV Assozacione Italiana Preparatori Fisici Volley” (A.P.I.V.).

Συμμετείχε σε όλα τα σεμινάρια βόλεϊ που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα (2000-2011) από τον ΣΕ.Π.ΠΕ , καθώς και σε σημαντικά ευρωπαϊκά σεμινάρια όπως στην Ιταλία (Campobasso, Pesaro 2009), Ολλανδία (Rotterdam 2009), Σερβία (Νις 2010), (Βελιγράδι 2011).

Διετέλεσε προπονητής σε ομάδες Νεανίδων, αλλά και σε ομάδες Β Εθνικής, δούλεψε στην Ιταλία, βοηθός προπονητής στην Εθνική Ελλάδας Γυναικών, κατέκτησε με την Εθνική Νεανίδων την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό Κ- 19. Επίσης ήταν βοηθός προπονητή στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.