Ματίγια Σίροκ: “Βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο αλλά αντιδράσαμε”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στην ποδοσφαιρική γλώσσα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένα “τίμιο μπακ” με αδιάκοπο τρέξιμο και αρκετό πάθος. Ο λόγος για τον Σλοβένο αμυντικό της Πάφος FC Ματίγια Σίροκ, ο οποίος με χαρά παραχώρησε στην δημοσιογραφική ομάδα του “AthlitikaPress” μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

Γεια σου Ματίγια! Ήρθες στην Πάφο το περασμένο Καλοκαίρι αφού πρώτα πρόλαβες να αγωνιστείς με την προηγούμενη σου ομάδα στα προκριματικά του Europa League. Εδώ συνάντησες φαντάζομαι πολύ διαφορετικές καταστάσεις. Πως σου φάνηκε αυτή η μετάβαση και ποιες διαφορές σου έκαναν εντύπωση;

Η πρώτη μου σκέψη ήταν να αλλάξω περιβάλλον, ήθελα να αγωνιστώ σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα και να ζήσω νέες προκλήσεις και εμπειρίες. Θεωρώ ότι το Κυπριακό πρωτάθλημα είναι ποιοτικότερο σε σχέση με αυτό της Σλοβενίας. Είναι αλήθεια ότι αγωνίστηκα σε ευρωπαϊκούς αγώνες και έχω να πω πως όταν παίζαμε κόντρα στις τοπ ομάδες του πρωταθλήματος με την Πάφο FC έμοιαζαν σαν τους αγώνες της Ευρώπης που έπαιξα με την προηγούμενη μου ομάδα. Με τις μικρότερες ομάδες του πρωταθλήματος εδώ ήταν πολύ πιο δύσκολο για εμάς, καθώς κλείνονταν πίσω και δεν ήταν εύκολο να διασπάσεις την άμυνα τους.

Πιστεύεις ότι μέσω της Πάφος FC μπορείς να πάρεις κλήση και πάλι για την Εθνική Σλοβενίας;

Ήταν ένας από τους στόχους που είχα ερχόμενος εδώ. Ήρθα σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα έτσι ώστε να μπορέσω να επιστρέψω και πάλι στην Εθνική της χώρας μου. Ο τωρινός προπονητής της Σλοβενίας νομίζω δεν ενδιαφέρετε και τόσο για εμένα όσο ενδιαφερόταν ο προηγούμενος. Το θέλω, είναι στους στόχους μου, αλλά τώρα νομίζω δεν είναι και τόσο πιθανό να συμβεί.

Είμαι σίγουρος ότι έζησες με τα χρώματα της Πάφος FC μία από τις πιο ταραχώδης σεζόν της καριέρας σου για διάφορους λόγους, κυρίως εξωαγωνιστικούς. Πως το είδες από την μεριά σου όλο αυτό;

Πρώτα απ’ όλα έχω να πω ότι δεν ήταν καθόλου εύκολα τα όσα ζήσαμε φέτος. Για εμένα ήταν σκληρή χρονιά τόσο και ψυχολογικά όσο και σωματικά. Βρεθήκαμε τρεις φορές μέσα στην σεζόν με την «πλάτη στον τοίχο». Η πρώτη ήταν με το άσχημο ξεκίνημα μας, η δεύτερη με την αφαίρεση των 7 βαθμών και η τρίτη μετά την εντός έδρας ήττα από την Αλκή που μας έβαλε σε περιπέτειες. Και τις τρεις φορές όμως αντιδράσαμε, δείχνοντας καλά στοιχεία σαν ομάδα και αυτό για εμένα είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύω ότι η επόμενη σεζόν δεν θα έχει καμία σχέση με την φετινή, θα είναι πολύ καλύτερη.

Αφού αναφέρθηκες στη νέα σεζόν. Ποια είναι τα πλάνα σου;

Έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την Πάφο FC. Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι τα τρία παιχνίδια που μας απόμειναν. Μετά χρειάζομαι στ’ αλήθεια ξεκούραση, καθώς είναι η πρώτη σεζόν στην καριέρα μου που δεν ξεκουράστηκα καθόλου στην χειμερινή περίοδο. Για την ώρα μένω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με σιγουριά τι θα γίνει στο ποδόσφαιρο. Αν έρθει κάποια πρόταση θα το συζητήσουμε με την ομάδα και θα αποφασίσουμε από κοινού.

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο της Πάφου;

Ελπίζω να κατάλαβαν οι φίλαθλοι μας ότι παλέψαμε όλη την χρονιά. Είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα και ίσως κάποιες φορές να τους απογοητεύσαμε. Μπορεί να βρεθήκαμε αρκετές φορές πολύ χαμηλά όμως αντιδράσαμε και αυτό έχει σημασία. Γενικά θέλουμε την στήριξη τους και στα εναπομείναντα παιχνίδια αλλά και στη νέα σεζόν.

*Η ιστοσελίδα μας θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της στον εκπρόσωπο τύπου της Πάφος FC Πολύβιο Παλιούρα για την σημαντική βοήθεια που μας έδωσε στην συνέντευξη.