Κυπελλούχος Κύπρου 2018-2019 στη χειροσφαίριση ο Α.Ο. Αραδίππου 

Από: Μαρίνα Σταύρου

Το πρώτο κύπελλο στην ιστορία του πανηγύρισε ο Αθλητικός Όμιλος Αραδίππου, ο οποίος επικράτησε με 22-20 του CyViewΑ.Σ. Λατσιά στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Γυναικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΧ, οι δυο φιναλίστ διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο το άθλημα της χειροσφαίρισης, ωστόσο χαμογέλασε στο τέλος η ομάδα της Αραδίππου που έγραψε την δική της ιστορία στο άθλημα.

Προστίθεται ότι το ξεκίνημα ήταν ιδιαίτερα κακό και για τις δύο ομάδες από πλευράς σκοραρίσματος αφού χρειάστηκαν 4 λεπτά για να σκοράρουν, κάτι που έκανε πρώτη η ομάδα της Αραδίππου. Στην πορεία του πρώτου μέρους ο Α.Ο. Αραδίππου έχοντας εξαιρετική τακτική στο παρκέ κατάφερε να προηγηθεί και να κτίσει σημαντική διαφορά με την λήξη του πρώτου μέρους κλείνοντας το με το υπέρ τους 13-10.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό αντιστράφηκε τουλάχιστον στα μισά αυτού. Ο CyViewΑ.Σ. Λατσιά ανασυντάχθηκε, άλλαξε την τακτική του και αφού ανέτρεψε το σε βάρος του αποτέλεσμα έκτισε μια διαφορά 3 τερμάτων 18-15, 12 λεπτά πριν το φινάλε. Ο τελικός όμως πήρε φωτιά εκ νέου 5 λεπτά πριν το φινάλε όταν η Αραδίππου κατάφερε να μειώσει στο ένα γκολ την διαφορά 19-18 ενώ δύο λεπτά πριν το τέλος ισοφάρισε σε 19-19 επιστρέφοντας δυναμικά στην διεκδίκηση του κυπέλλου.

Το γκολ της Σούσου ένα λεπτό πριν το τέλος με εξαιρετική ενέργεια έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στα Λατσιά ωστόσο η Αραδίππου είχε την λύση στην τελευταία φάση με την Μαργαρίτα Ευθυμίου να σκοράρει και να στέλνει τον αγώνα στην 10λεπτη παράταση.

Η αποβολή της Άννα – Μαρίας Εκατερινέσκου έφερε την αποδιοργάνωση στα Λατσιά δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα της Αραδίππου να πάρει το προβάδισμα με 21-20 μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Κωνσταντινίδου, αποτέλεσμα το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος της παράτασης. Με την ψυχολογία στα ύψη η ομάδα της Αραδίππου κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα, να σκοράρει ένα ακόμα γκολ με την Ευθυμίου στο φινάλε της παράτασης και να κατακτήσει το κύπελλο με το τελικό 22-20.

Πολυτιμότερη χειροσφαιρίστρια του τελικού μετά από σχετική ψηφοφορία αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την σπουδαία της εμφάνιση, καταλήγει η ανακοίνωση.