Στην παράταση κρίθηκε ο τελικός… Κυπελλούχος ομάδα το Α.Σ Μανδριών! (εικόνες)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα παιχνίδι που είχε φάσεις, γκολ, εναλλαγές συναισθημάτων, σκληρά μαρκαρίσματα, έντονες διαμαρτυρίες και κόκκινη κάρτα, το Αθλητικό Σωματείο Μανδριών κέρδισε με σκορ 2-1 στον έξτρα χρόνο της παράτασης την Γεροσκήπου FC και πανηγύρισε τον τίτλο του Κυπελλούχου ΠΟΑΣΠ.

Την Κυριακή το απόγευμα το Κοινοτικό Γήπεδο Κισσόνεργας γέμισε ασφυχτικά από κόσμο, που είδε δύο από τις καλύτερες ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος να μονομαχούν με φόντο την κούπα του Κυπέλλου.

Η πρωταθλήτρια ομάδα του Δημήτρη Ιωάννου ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγώνα, πιέζοντας για να πετύχει πρώτη γκολ. Κάτι που κατάφερε στο 25ο λεπτό της συνάντησης με το πρώτο της «κανόνι» να βρίσκει και πάλι δίκτυα. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σολωμού έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Μανδριών και με δυνατό διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το 1-0.

Στην συνέχεια το σύνολο του Χρήστου Μιχαηλίδη προσπάθησε να αντιδράσει και όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν πιο απειλητικό προς την εστία της Γεροσκήπους.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους τα Μανδριά κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Στο 43’ ο Λάμπρος Φάττας με πλασέ από την μικρή περιοχή σημείωσε το 1-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες είχαν ως πρωταρχικό στόχο να διαφυλάξουν τα νώτα τους και στην συνέχεια να επιτεθούν. Τα Μανδριά έδειχναν να πατάνε καλύτερα στον αγώνα και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το 1-1 δεν άλλαξε όμως μέχρι και λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα με αποτέλεσμα ο τελικός να οδηγηθεί στον έξτρα χρόνο της παράτασης.

Στο πρώτο μέρος του επιπλέον χρόνου η κούραση ήταν κάτι περισσότερο από εμφανές στους παίκτες των δύο ομάδων. Επικράτησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα, το πάθος και η ένταση. Μάλιστα, τα Μανδριά έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Γιώργου Χαραλαμπίδη.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα του Χρήστου Μιχαηλίδη στην επανάληψη της παράτασης κατάφερε να πετύχει το χρυσό γκολ που στο τέλος της έδωσε και το τρόπαιο. Ο Λάμπρος Φάττας και πάλι με πλασέ προ κενής εστίας μετά από ασίστ του Γιάννη Χαραλάμπους σημείωσε το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Φωτογραφικό Υλικό: David Grimason