Χρήστος Δημητρίου “Τέβεζ”: Η επιτυχία από την αποτυχία κρέμεται από μια λεπτή κλωστή”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Είναι ίσως ένα από τους ποιοτικότερους παίκτες τόσο της Χρυσομηλιάς Αγ. Αμβροσίου Κερύνειας όσο και του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας ΠΟΑΣΠ. Ο λόγος βέβαια για τον Χρήστο Δημητρίου «Τέβεζ», ο οποίος με τα 15 προσωπικά του γκολ (50 σε τρεις σεζόν) και τις φετινές του εμφανίσεις αποτέλεσε σημαντικό «γρανάζι» για την ομάδα του Κύπρου Παπαδημήτρη. Το “AthlitikaPress” συνομίλησε με τον 27χρονο επιθετικό, ο οποίος με χαρά μας χάρισε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Διαβάστε αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

Η τελική βαθμολογία βρίσκει την ομάδα σου στην 3η θέση. Τι γεύση σου άφησε η φετινή σεζόν;

Όπως εξελίχθηκε η χρονιά μας αφήνει μια πικρή γεύση για το πώς χάθηκε το πρωτάθλημα, όμως η σεζόν δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένη γιατί με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε ολόκληρη τη χρονιά, τόσο από τους ποδοσφαιριστές, το προπονητικό τιμ, όσο και από το διοικητικό συμβούλιο. Η ομάδα έχει τερματίσει στην 3η θέση ισοβαθμώντας με την δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας και 3 πόντους κάτω από την πρωταθλήτρια, έχοντας κερδίσει όλους τους αντιπάλους στο γήπεδο, ενώ μέχρι την 15η αγωνιστική ήταν αήττητη με μόνο μια ισοπαλία.

Αν και για μεγάλο χρονικό διάστημα ήσασταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Τι είναι αυτό πιστεύεις ότι έφταιξε και η ομάδα σου τερμάτισε στην 3η θέση.

Η επιτυχία από την αποτυχία κρέμεται από μια λεπτή κλωστή, έτσι η διαχείριση μιας απώλειας είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για να κρατηθεί μία ομάδα στο επίπεδο το οποίο βρίσκεται πριν έρθει η απώλεια. Θεωρώ πως η ήττα στο ντέρμπι με την Γεροσκήπου και με τον τρόπο που ήρθε μας απογοήτευσε αν και η ομάδα συνέχισε μέχρι το τέλος με νίκες, χάνοντας μόνο από τα Μανδριά την προτελευταία για εμάς αγωνιστική.

 Σε προσωπικό επίπεδο. Βγήκες πρώτος σκόρερ της ομάδας σου με 15 γκολ. Ήταν η καλύτερη σου σεζόν αυτή που μόλις ολοκληρώθηκε;

Οι προσωπικοί μου στόχοι προσπαθώ πάντα να συνδυάζονται με τους στόχους της ομάδας. Έχω βοηθήσει φέτος την ομάδα, όπως έχουν κάνει όλοι οι συμπαίκτες μου, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Αν και τα 15 προσωπικά μου γκολ από τα 39 που πέτυχε όλη η ομάδα μπορούν θεωρηθούν πολλά, εντούτοις θα μπορούσα να πετύχω πολύ περισσότερα. Σίγουρα δεν μπορώ να θεωρήσω την φετινή χρονιά ως την καλύτερη μου, καθώς δεν συνοδεύεται με κάποιο τίτλο, αλλά το φετινός κέρδος για εμένα προσωπικά είναι τα παιδιά στα αποδυτήρια και όλοι οι άνθρωποι που δεν γνώριζα και έχω γνωρίσει σε αυτή την ομάδα.

Σκέφτηκες σε ποια ομάδα θα είσαι στη νέα σεζόν; Ή ακόμη είναι νωρίς;

Ακόμη είναι νωρίς να μιλήσω για την νέα χρονιά. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι ανοιχτά και δεν καθορίζεται ποτέ το μέλλον σου γα το που θα βρίσκεσαι τη νέα σεζόν. Όμως είμαι ευχαριστημένος στην ομάδα που βρίσκομαι, είχα άριστη συνεργασία με τον προπονητής της Χρυσομηλιάς Κύπρο Παπαδημήτρη, το διοικητικό συμβούλιο και προ πάντων τους φίλους/συμπαίκτες μου και δίνω προτεραιότητα σ’ αυτούς τους ανθρώπους.

Την ερχόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου θα αναμετρηθούν η Γεροσκήπου FC και το Αθλητικό Σωματείο Μανδριών στον τελικό του Κυπέλλου. Σε ποια ομάδα δίνεις προβάδισμα και γιατί;

Δίνω ελαφρύ προβάδισμα στην Γεροσκήπου FC καθώς είναι η ομάδα με την ψυχολογία υπέρ της λόγω της κατάκτησης του πρωταθλήματος και για το γεγονός ότι έχει 1-2 παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν αυτά τα παιχνίδια να τα πάρουν μόνοι τους. Εάν τα Μανδριά καταφέρουν να πάρουν την γνωστή τους απόδοση θεωρώ ότι δεν χάνουν το Κύπελλο. Αναμένω ένα ωραίο τελικό και καλό θα ήταν ο κόσμος να πάει να τον απολαύσει, καθώς το αγροτικό ποδόσφαιρο έχει ανεβεί επίπεδο τα τελευταία χρόνια στην Πάφο. Πριν ολοκληρώσω, θα ήθελα να ευχαριστήσω την σελίδα σας για την συνέντευξη αλλά και για το γεγονός ότι ασχολείστε με το τοπικό πρωτάθλημα.