Το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατέκτησε τη 2η θέση σε τουρνούα beach volley στο Ισραήλ!

Από: Stelios Pericleous

Μια μεγάλη επιτυχία ήρθε για την Κύπρο αφού η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου κατέκτησε τη 2η θέση σε τουρνουά που έλαβε μέρος στο Ισραήλ. Η αποστολή μας, που δεν ήταν άλλες από τις αδερφές Κατερίνα και Νατάσα Γιασουμή, ξεκίνησε την Κυριακή 17 Μαρτίου και οι αγώνες ομίλων ξεκίνησαν 18 Μαρτίου το πρωί.

Σύνολο 32 ομάδες χωρίστηκαν σε “8” ομίλους και η αποστολή μας κληρώθηκε με 3 ομάδες από πανεπιστήμια του Ισραήλ. Κερδίσαμε και τους 3 αγώνες και προχωρήσαμε σαν πρώτοι του ομίλου στους “16”. Εκεί περιμέναμε τον αντίπαλο μας από αγώνες που έγιναν το πρωί της Τρίτης 19 Μαρτίου μεταξύ ομάδων που τερμάτισαν 2ες και 3ες σε κάθε όμιλο. Την Τρίτη το απόγευμα παίξαμε με ομάδα και πάλι από το Ισραήλ την οποία κερδίσαμε και περάσαμε στους “8”.

Κατερίνα Γιασουμή, Κώστας Φαούτας, Νατάσα Γιασουμή

Ο αγώνας στους “8” ήταν με ομάδα από την Πολωνία και έγινε την Τετάρτη 20/3 στις 8 το πρωί. Στις 10:00 παίξαμε στον ημιτελικό με ομάδα από το Ισραήλ που πέρασε μετά από ζευγάρι με την Πολωνία, την οποία και κερδίσαμε και στις 11:00 είχαμε τον τελικό με ομάδα και πάλι από την Πολωνία.

Ο τελικός ήταν πολύ υψηλού επιπέδου με 2 ομάδες πολύ δυνατές που έπαιζαν αποκλειστικά beach volley. Χάσαμε το πρώτο σετ 22-20 μετά από πολύ σκληρό αγώνα. Το επόμενο σετ δούλεψαν τέλεια τα κορίτσια και κέρδισαν με το εκπληκτικό σκορ 21-6! Στο τελευταίο σετ δυστυχώς χάσαμε 15-11, ενώ είχαμε προηγηθεί με 8-6.