“Αξίζω και εγώ το χειροκρότημά σας, γιατί μπορούμε” (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Από: Stelios Pericleous

Ποιός είπε ότι το Σύνδρομο Down αποτελεί εμπόδιο για κάποιον να αγγίξει την κορυφή;

Δυο κορίτσια, παραδίδουν μαθήματα ζωής, λίγο μετά τη νίκη τους στο μακρινό Άμπου Ντάμπι. Πρόκειται για τη 16χρονη Λουκία Γεωργίου και τη 19χρονη Νίκη Θεοδώρου, οι οποίες έδωσαν το δικός τους αγώνα και έφτασαν στους Παγκόσμιους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και απέκτησαν χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της ρυθμικής γυμναστικής.

Τι μας είπαν μετά τη νίκη τους;

“Μπορούμε… Αξίζω και εγώ το χειροκρότημά σας”.

Η Λουκία και η Νίκη αποδεικνύουν πως όσοι γεννιούνται με ένα επιπλέον χρωμόσωμα μπορούν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν τα πάντα.

Στέλνουν μέσω του AlphaNewsLive το δικό τους μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down.

Επιστρέφουν στην Κύπρο με το χρυσό..

Είναι ανάμεσα στους 35 αθλητές της Κυπριακής αποστολής που έλαβαν μέρος στους Παγκόσμιους Ειδικούς Ολυμπιακούς που διεξήχθηκαν στο Abu Dhabi από τις 12-20 Μαρτίου. Αγωνίστηκαν στην ρυθμική γυμναστική και επιστρέφουν στην Κύπρο με το “χρυσό”.

Η Λουκία Γεωργίου κέρδισε τα εξής μετάλλια:

Χρυσό στο Στεφάνι
Χάλκινο στο Σχοινάκι
6η θέση στην Κορδέλα
7η θέση στις Κορίνες
5η θέση στο Σύνολο

Από την πλευρά της, η Νίκη Θεοδώρου κέρδισε:

Χρυσό μετάλλιο στη Κορδέλα,
Αργυρά μετάλλια σε Κορίνες και Σχοινάκι
Χάλκινο σε Στεφάνι
4η θέση στο Σύνολο

“Είμαι απλά περήφανη”

Πίσω από την σκληρή προπόνηση, η Νταϊάνα Χριστοδούλου. Μέσω του AlphaNewsLiveη προπονήτρια της Λουκίας και της Νίκης, εξέφρασε την περηφάνια της για τον μεγάλο αγώνα που έδωσαν στο Άμπου Ντάμπι.

“Οι Παγκόσμιοι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες, ήταν για μένα μια καταπληκτική εμπειρία.  Πρώτη φορά είδα τόσους αθλητές των special Olympics να προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να δείξουν ότι και αυτοί ΜΠΟΡΟΥΝ γιατί έχουν τις δυνατότητες. Για τις δυο μου αθλήτριες, Νίκη και Λουκία, είμαι πολύ περήφανη και τους εύχομαι να συνεχίσουν να αγωνίζονται!  Όχι μόνο για την Ρυθμική γυμναστική αλλά για την εκπλήρωση των ονείρων τους και θα τα καταφέρουν είμαι σίγουρη”, είπε η προπονήτρια της Λουκίας και της Νίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 17 Χρυσά, 19 Αργυρά και 10 Χάλκινα ήταν τα αποτελέσματα των Αθλητών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών που συμμετείχαν στους Παγκόσμιους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθηκαν στο Abu Dhabi.