Απίστευτος ο Παράσκος έγραψε Ιστορία και έκανε την Ταϊλάνδη να …παραμιλά (ΔΗΛΩΣΕΙΣ- ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Απίστευτα είναι τα κατορθώματα του συμπολίτη μας αθλητή Παράσκου Παρασκευά ο οποίος βρίσκεται στην Ταϊλάνδη και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από το 2016 μέχρι και το 2019, στέφεται διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής στην αρχαία τέχνη του παραδοσιακού Muay Boran και Wai Kru.
O Παρασκευά ο οποίος εκπροσώπησε την Εθνική Ελλάδος στο συγκεκριμένο παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ήταν και σημαιοφόρος κρατώντας την ΕΛληνική αλλά και την Κυπριακή σημαία στον υψηλότερο ιστό ανάμεσα σε αθλητές από 55 χώρες στην γενέτειρα του Μuay Thai Boran.
Ο συμπολίτης μας πρωταθλητής καταγράφει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και σίγουρα τα επιτέυγματά του δύσκολα θα ξεπεραστούν αφού ακόμη και στα 45 του χρόνια αποδεικνύει ότι με τη θέληση μπορεί να πετύχει κανείς τα πάντα.
Όπως ο ίδιος αναφέρει μιλώντας αποκλειστικά στο AthlitikaPress.com η ηλικία για τον ίδιο είναι απλά ένας αριθμός. Αν θέλεις κάτι πολύ τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει από να το κατακτήσεις σημειώνει ο πρωταθλητής μας.
Η ελληνοκυπριακή ψυχή είναι ανυπέρβλητη αναφέρει ο Παρασκευά ο οποίος κληθείς να σχολιάσει που αφιερώνει την νίκη του είπε τα εξής:
“Η νίκη και οι επιτυχίες μου είναι όλες αφιερωμένες στην οικογένειά μου, στην πατρίδα και την πόλη μου. Θέλω μέσα από αυτή μου την προσπάθεια να εμπνεύσω νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να εργαστούν σκληρά και να διακριθούν. Τα αγαθά κόποις κτώνται και τίποτα σήμερα δεν χαρίζεται σε κανένα.
Εκτός από τον γιο μου Μίκη, την κορούλα μου Γωγώ και τη γυναίκα μου Βασιλική η φετινή μου επιτυχία είναι αφιερωμένη και στους μαθητές μου στην Πάφο αλλά και στην ημικατεχόμενη πατρίδα μου την Κύπρο καθώς και την Μακεδονία που είναι και θα παραμείνει Ελληνική. 
Ξέρω ότι μπορεί οι αφιερώσεις να φαίνονται μεγάλες αλλά όταν είσαι πάνω στον ρινκ, την ώρα του αγώνα, μπροστά σε ξένο κοινό, η πίστη, το πάθος και η σκέψη στην οικογένεια και την πατρίδα σου δίνουν απίστευτη δύναμη να μάχεσαι για να κερδίσεις”. 
Ο Μάστερ Παράσκος Παρασκευάς διδάσκει στην Πάφο παραδοσιακό Muay Boran και Wai Kru στη σχολή SIAMYOUT ACADEMY MASTER MARASKOS CAMP με τεράστιες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο αναπτυξιακών ηλικιών με τους μαθητές του.