Αρβανίτη και Καραγκούνη νίκησαν την Γουόλς στο Σίδνεϊ!

Από: Stelios Pericleous

Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη ξεκίνησαν με μια ανεπανάληπτη νίκη στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά 3 αστεριών στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Το ελληνικό δίδυμο με μία τεράστια νίκη επί των ΗΠΑ προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης επικρατώντας 2-1 σετ (21-13, 16-21, 15-10) των Αμερικανίδων Σουίτ-Γουόλς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Γουόλς έχει κρεμάσει στο στήθος της 4 Ολυμπιακά μετάλλια (3 συνεχόμενα  χρυσά 2004-2008-2012, χάλκινο 2016). Από το 2003 μέχρι το 2016 έχει αναδειχθεί 4 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στην άμμο (3 χρυσά) και έχει κατακτήσει 61 συνολικά μετάλλια σε τουρνουά της FIVB. Μέχρι το 2016 μετρούσε 133 νίκες και 2.500.000 δολάρια έσοδα και από φέτος κάνει μία νέα αρχή με την Σουίτ.
Επόμενος αγώνας των δύο Ελληνίδων με τις Κινέζες Λιν-Ζενγκ οι οποίες επίσης νίκησαν 2-1 σετ στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου τις Τάκε-Κουσάνο από την Ιαπωνία.

«Είναι η μεγαλύτερη νίκη που έχουμε πετύχει ως ομάδα όχι μόνο την εφετινή σεζόν αλλά και τα προηγούμενα χρόνια που ήμασταν μαζί. Από τη μία ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα και από την άλλη το βαρύ όνομα του αντιπάλου. Η Γουόλς και η βαριά ιστορία της δίνουν αίγλη στην επιτυχία μας» είπαν Βίκυ και Πένυ και συνέχισαν:
«Παίξαμε πολύ καλά στο μπλοκ άμυνα. Η Βίκυ μάζεψε πολλές μπάλες στην άμυνα και η Πένυ σταμάτησε στο μπλοκ κάποιες ψηλές μπάλες που πήγαν να παίξουν. Τους ανατρέψαμε το παιχνίδι και έκαναν λάθη. Μας έκανε μεγάλη εντύπωση το ξεχωριστό στιλ της Γουόλς, ήταν ξεχωριστό ακόμα και στην ήττα. Συνεχίζουμε συγκεντρωμένες. Ελπίζουμε με τις Κινέζες να κάνουμε μία ακόμα καλή εμφάνιση ώστε να ταξιδέψουμε μέσα στην 16αδα» .