Ισόπαλη ματσάρα με χαμένη την Άρσεναλ και μοιραίο Ομπαμεγιάνγκ!

Από: Stelios Pericleous

Έπειτα από μια ματσάρα που τα είχε όλα, από καταπληκτικές ευκαιρίες, φανταστικές επεμβάσεις των γκολκίπερ και πολλά διαιτητικά λάθη εκατέρωθεν, Τότεναμ και Άρσεναλ έμειναν στο 1-1 στο «Γουέμπλεϊ», με το αποτέλεσμα να αφήνει δίχως αμφιβολία δυσαρεστημένους τους φιλοξενούμενους.

Μπορεί σε θεωρητικό επίπεδο, ο ένας βαθμός να ήταν καλοδεχούμενος για τους φιλοξενούμενους πριν από την έναρξη του ματς, αλλά αν κάποια ομάδα άξιζε τη νίκη, αυτή ήταν πράγματι η Άρσεναλ.

Πραγματοποιώντας μια πολύ ώριμη εμφάνιση και… αφοπλίζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τη δημιουργική δραστηριότητα των «σπιρουνιών», εκτελούσε πολύ σωστά το πλάνο για να πάρει τη νίκη, αλλά μερικά ματς δεν είναι γραφτό να τελειώσουν με τον επίλογο των τριών βαθμών.

Η ομάδα του Έμερι κατάφερε να προηγηθεί στο 16′ με γκολ του Ράμσεϊ, όταν ο Αλεξάντρ Λακαζέτ με μια πολύ απλή πάσα βρήκε τον Ουαλό χαφ που από το καλοκαίρι θα ανήκει στη Γιουβέντους και από τη στιγμή που όλη η άμυνα της Τότεναμ είχε φτάσει έξω από την περιοχή της Άρσεναλ, ξεπέρασε και τον Γιορίς ανοίγοντας το σκορ πολύ νωρίς στο παιχνίδι.

Η Τότεναμ αύξησε την πίεσή της, έχασε μια τρομερή διπλή ευκαιρία με τον εκπληκτικό Λένα αποσοβεί δις την ισοφάριση, αλλά τελικά βρήκε την ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, στο 73′ από στατική φάση που ο Κέιν ήταν εκτεθειμένος από την άμυνα της Άρσεναλ, ανατράπηκε από τον Μουστάφι και δόθηκε το πέναλτι. Ο αρχηγός της Τότεναμ ήταν εύστοχος από τη βούλα και ισοφάρισε σε 1-1.

Όλα τα λεφτά όμως ήταν το φινάλε του… Ο Ομπαμεγιάνγκ έπεσε πολύ εύκολα μέσα στην περιοχή της Τότεναμ από ανεπαίσθητη επαφή με τον Σάντσες, ο ίδιος ο φορ των «κανονιέρηδων» ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Γιορίς κράτησε το 1-1 και τον βαθμό για την ομάδα.

Με τον έναν βαθμό που πήραν οι δύο ομάδες, η Τότεναμ παρέμεινε 3η με 61 πόντους ενώ η Άρσεναλ 4η με 57 και περιμένει το ματς της Γιουνάιτεντ με τη Σαουθάμπτον, καθώς σε περίπτωση που επικρατήσουν οι «κόκκινοι διάβολοι» θα βρεθούν εκ νέου εκτός 4άδας.