Απόψε ήταν επιτέλους ο γνωστός Παφιακός (εικόνες)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με τον Αντώνη Κωνσταντίνου στον πάγκο του για πρώτη φορά απόψε ο Green Air Παφιακός θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό και επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 3-0 σετ στέλνοντας τη συνέχεια στη Λευκωσία με 3-2 νίκες.

Στο πρώτο σετ οι “μπλε” έδειξαν ότι δεν έχουν περιθώρια για να χάσουν στο σπίτι τους και με καλό βόλεϊ αλλά και δουλεμένη άμυνα πήραν το πρώτο σετ με “συνοπτικές διαδικασίες” 25-18.

Στο δεύτερο σετ οι πετοσφαιριστές του Αντώνη Κωνσταντίνου “έκτισαν” ανθρώπινο τοίχος στο μπλοκ και με τους Κνέζεβιτς και Ασπιώτη έφεραν τα κάτω πάνω κερδίζοντας 4-5 συνεχόμενους ποντους στις εναέριες μονομαχίες στο φίλε κάνοντας το – 3 πόντους +3 κερδίζοντας με 25-22.

Στο τρίτο σετ ο Green Air Παφιακός με ένα παθιασμένο Ασπιώτη μπήκε δυνατά παίρνοντας κεφάλι στο σκορ από νωρίς με 3 συνεχόμενους δυναμίτες του Έλληνα ακραίου από το σέρβις. Την σκυτάλη ο Γουΐλιαν μέχρι το τάιμ άουτ των γαλαζοκίτρινων.

Μια ο Κοπριβιτσα από αριστερά και μια ο Ασπιώτης από δεξιά βομβάρδισαν ακατάπαυστα τον ΑΠΟΕΛ τελειώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις αριστουργηματικές πάσες του αρχηγού, Ανθιμου Οικονομίδη. Το παιχνίδι τελείωσε με το 25-18 του τρίτου σετ.

Πέραν από τον νέο προπονητή του Παφιακού η επιστροφή στο Αφροδίτη για τον ακραίο Βραζιλιάνο Γουίλιαν αποδείχθηκε πολύ θετική αφού ήταν ανεβασμένος σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του (δεν υστέρησε κανένας) και έδειχναν παθιασμένοι για τη νίκη που έμοιαζε μονόδρομος.

Ο Παφιακός με την αποψινή του εμφάνιση, με ακραίους φωτιά, ένα πασαδόρο πραγματικό ηγέτη, με τον Παπαχριστοδούλου ως λίμπερο με μια ουσιαστική και μεστή εμφάνιση αλλά και με τους τρεις ξένους να μοιάζουν αλάνθαστοι έδειξε ότι μπορεί να κτυπήσει ακόμη και την Ομόνοια στην επικείμενη μάχη για τον τίτλο του Πρωταθλήματος.

Τα σετ για τους νικητές ήταν 25-18, 25-22, 25-18.

Παφιακός (Κωνσταντίνου) : Οικονομίδης, Ασπιώτης, Κνέζεβιτς, Κοπρίβιτσα, Γουίλιαν, Παπαχριστοδούλου (Λίμπερο), Ευσταθίου