Σάλκε – Μάντσεστερ Σίτι 2-3

Από: Stelios Pericleous

H Σίτι βρέθηκε πίσω στο σκορ, έμεινε με παίκτη λιγότερο, αλλά με αντεπίθεση στο τελευταίο πεντάλεπτο έφερε το ματς τούμπα, επικράτησε 3-2 της Σάλκε και άγγιξε την πρόκριση στους «8».

Απίθανο ματς στην AufSchalke Arena, αλλά στο τέλος δε… νικάνε οι Γερμανοί! Η Σάλκε βρέθηκε μπροστά στο σκορ (2-1) με δυο πέναλτι του Μπενταλέμπ, έπαιξε με παίκτη παραπάνω (αποβλήθηκε ο Οταμέντι), αλλά η Σίτι με αντεπίθεση έφερε τα πάνω – κάτω και σε πέντε λεπτά πήρε σκορ πρόκρισης (3-2).

H Σίτι μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε ψηλά, εκμεταλλεύθηκε την ποιότητα στον άξονα και προσπάθησε να φανεί απειλητική. Μόλις στο 7′ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν εξαιρετικά την κομπίνα, έκρυψαν τη μπάλα, αλλά ο Αγουέρο νικήθηκε από τον Φέρμαν. Η Σάλκε προσπάθησε να αντιδράσει σωστά στην πίεση της Σίτι, ενώ με μακρινές είχε στόχο να απειλήσει, αλλά μάταια… Ετσι, στο 18ο λεπτό, το πρέσινγκ της Σίτι έφερε αποτελέσματα. Ο Φέρμαν έκανε λάθος γύρισμα, ο Νταβίδ Σίλβα έκλεψε από τον Σανέ, μοίρασε ιδανικά στον Αγουέρο που πέτυχε το 1-0. Ηταν το 24ο στη σεζόν, αλλά και το 7ο σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς στο Champions League.  Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και στο 23′ είχαν την πρώτη επαφή με την αντίπαλη εστία, αλλά το σουτ του Ουτ πέρασε άουτ. Η Σάλκε πήρε μέτρα, έβγαλε αντίδραση και σε ένα δεκάλεπτο έκανε μια… τρελή ανατροπή! Στο 34′ η σουτάρα του Καλιγκιούρι βρήκε το χέρι του Οταμέντι (χάνει τη ρεβάνς), η τηλεόραση του… γηπέδου δε λειτουργούσε και ο Μπενταλέμπ έπειτα από… τέσσερα λεπτά βρέθηκε στην άσπρη βούλα και με εύστοχη εκτέλεση πέτυχε το 1-1. Στο 44′ η Σάλκε κέρδισε φάουλ, ο Φερναντίνιο πήρε αγκαλιά τον Σανέ και ο Μπενταλέμπ βρέθηκε ξανά στην άσπρη βούλα. Ο Αλγερινός πέτυχε το 2-1 διατηρώντας παράλληλα το… απόλυτο στα πέναλτι (15 στα 15 με τη Σάλκε). 

Η Σίτι μπήκε φουλ επιθετικά, πίεσε τους Γερμανούς, είχε δυο καλές ευκαιρίες με Σίλβα, Γκουντογκάν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η πίεση έγινε εντονότερη, αλλά η Σάλκε ήξερε τον τρόπο να αμυνθεί. Οι Γερμανοί έκλεισαν τους χώρους και μόνο κάποια μακρινά σουτ έγιναν από τους «Πολίτες». Στο 68′ η Σάλκε απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα, μιας και ο Οταμέντι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πεπ πέρασε στο ματς τον Σανέ στη θέση του Αγουέρο, η Σίτι έγινε πιο κινητική κατάφερε να κάνει μια εντυπωσιακή ανατροπή! Στο 85′ ο Σανέ με… κεραυνό έφερε το ματς στα ίσα και στο 90′ ήρθε το 3-2. Ο Εντερσον έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Στέρλινγκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με άψογο τελείωμα έδωσε τεράστιο πλεονέκτημα στους Πολίτες.

Σάλκε: Φέρμαν, Καλιτζούρι, Μπρούμα, Σανέ, Νάστασιτς, Οτσίπκα, ΜακΚένι (75′ Σκρζιμπσκι), Μπενταλέμπ, Σερντάρ, Ουτ (87′ Χαρίτ), Μεντίλ  (65′ Μπουργκστάλερ)

Μαν. Σίτι: Εντερσον, Οταμέντι, Γουόκερ, Λαπόρτ, Νταβίδ Σίλβα (70′ Κομπανί), Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (87′ Ζιντσένκο), Μπ. Σίλβα, Αγουέρο (78′ Σανέ), Στέρλινγκ