“Κόλλησε” η Μπάρτσα στη Γαλλία – Έρχεται ρεβάνς φωτιά για Λίβερπουλ και Μπάγερν (ΒΙΝΤΕΟ)

Από: Stelios Pericleous

Η αποψινή βραδιά δεν “κύλησε” όπως αναμενόταν, αφού αμφότερες οι αναμετρήσεις για τη φάση των 16 έληξαν χωρίς σκορ, με τις ρεβάνς να προβλέπονται ιδιαιτέρως συναρπαστικές.

Λίβερπουλ και Μπάγερν θα μπορούσαν αμφότερες να έχουν σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Για τους γηπεδούχους ο Μανέ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία στο  33′, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Μάτιπ στο 40′. Αντίστοιχα, ο Άλισον απεσόβησε παραλίγο αυτογκόλ του Μάτιπ στο 13′, ενώ στο 16′ ο Κομάν σούταρε άουτ από καλή θέση στο 16′.

Στο δεύτερο μέρος η μοναδική ευκαιρία της Μπάγερν ήταν ένα καλό σουτ του Γκνάμπρι στο 59′. Έκτοτε οι Βαυαροί παρουσίασαν ξεκάθαρο αμυντικό προσανατολισμό, με τη Λίβερπουλ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να λείπει η φαντασία από το παιχνίδι της προκειμένου να απειλήσει. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Άγγλων ήρθε στο 85′, όταν ο Νόιερ απέκρουσε δύσκολα την ωραία κεφαλιά του Μανέ.

Στη Γαλλία η αναμέτρηση Λιόν – Μπαρτσελόνα έληξε χωρίς σκορ, παρά το γεγονός ότι χάθηκαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Το ματς ξεκίνησε εντυπωσιακά, με τη Μπαρτσελόνα να χάνει μεγάλες ευκαιρίες με Ντεμπελέ, Μέσι και Ράκιτιτς στο πρώτο τέταρτο και τη Λιόν να έχει δοκάρι μόλις στο 9′ με τον Τεριέ.

Ο γκολκίπερ της Λιόν, Λόπες, έκανε φανταστική εμφάνιση και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του σε τετ α τετ με τον Ντεμπελέ στο 19′, σε σουτ του του Μέσι στο 65′, του Κουτίνιο στο 76′ και του Μπουσκέτς στο 86′.