Πότε διοργανώθηκε το πρώτο φάϊναλ – φορ στο Κύπελλο Ανδρών Πετοσφαίρισης

Από: Μαρίνα Σταύρου

To διήμερο 26-27 Απριλίου 1996 διοργανώθηκε το πρώτο φάϊναλ – φορ στο Κύπελλο Ανδρών Πετοσφαίρισης. Η πρώτη διοργάνωση όπως και η φετινή, φιλοξενήθηκε στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» και συμμετείχαν Παφιακός – Ανόρθωση (σ.σ. ο πρώτος ημιτελικός) και Νέα Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ (δεύτερος ημιτελικός). Ο πρώτος ημιτελικός άρχισε στις 19:00 και ο δεύτερος στις 20:30. Τους αγώνες μετέδωσε ζωντανά το τηλεοπτικό κανάλι «Λόγος», το σημερινό ΟMEGA.

Προπονητές των ομάδων ήταν ο Ντιμίτρι Ζαχάριεφ για την Ανόρθωση, ο Ελληνοπολωνός Γέρζι Βέλτς για το ΑΠΟΕΛ, ο Ντιμίτρι Λέτσιεφ για τη Νέα Σαλαμίνα και ο Χρίστος Παναγίδης για τον Παφιακό. Στον τελικό προκρίθηκαν Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ με την «Μεγάλη Κυρία» να κατακτά το τρόπαιο.

Για τη διοργάνωση του πρώτου φάϊναλ – φορ, η ΚΟΠΕ κυκλοφόρησε μια ειδική έκδοση 36 σελίδων που αποτελούσε και το επίσημο πρόγραμμα των αγώνων. Το βιβλιαράκι που διατίθετο δωρεάν στους φιλάθλους περιλάμβανε ιστορικά στοιχεία για τα σωματεία, για το άθλημα γενικότερα και τον κάθε πετοσφαιριστή ξεχωριστά (πορτρετάκια), αλλά και υλικό για τις Εθνικές Ομάδες.

Το δεύτερο φάϊναλ – φορ ονομάστηκε «Γάλα Χαραλαμπίδη» και διοργανώθηκε στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» όπου στον Τελικό βρέθηκαν Παφιακός – Ομόνοια.