Ο Παγδατής απέκλεισε τον Πουίγ!

Από: Stelios Pericleous

Ο πρωταθλητής μας επικράτησε με 2-1 σετ για τη φάση των «16» Λούκας Πουίγ, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του πρόσφατου Australian Open.

Μεγάλη νίκη που του έδωσε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Sud de France που διεξάγεται στο Μονπελιέ πήρε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Μάρκος Παγδατής!

Ο πρωταθλητής μας επικράτησε με 2-1 σετ για τη φάση των «16» του Γάλλου Λούκας Πουίγ, Νο17 στον κόσμο, ο οποίος είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του πρόσφατου Australian Open.

Τα πρώτα δύο σετ κρίθηκαν στο τάι-μπρεϊκ, με τον Παγδατή να κερδίζει το πρώτο με 7-6(7-2) και τον Πουίγ να επικρατεί στο δεύτερο με 7-6(7-3), ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ.

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ ο Μάρκος νίκησε με 6-4, κάνοντας δύο μπρέικ έναντι ενός του αντιπάλου του κι εξασφαλίζοντας την πρόκριση για την οκτάδα.

Στον προημιτελικό που θα γίνει απόψε το βράδυ, με νωρίτερη ώρα έναρξης τις 20:00, ο Παγδατής θα αντιμετωπίσει τον 29χρονο Μολδαβό Ράντου Άλμποτ, Νο90 στον κόσμο, που απέκλεισε με 2-1 σετ τον Λετονό Έρνεστς Γκουλμπίς.

Παγδατής και Άλμποτ έχουν αναμετρηθεί μία φορά στο παρελθόν, το 2014 στη Γένοβα, με τον τενίστα μας να νικά με 2-0 σετ (6-3, 6-3).