Ώρα των “play offs” και “play outs”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών διαμόρφωσε και το σκηνικό στη φάση πλέϊ – οφς και πλέϊ-άουτς.

Για τις θέσεις 1-4 και τα πλέϊ – οφς σχηματίστηκαν στην ημιτελική φάση τα ακόλουθα ζευγάρια: Ομόνοια – Αναγέννηση Δερύνειας και Green Air Παφιακός – ΑΠΟΕΛ. Η πρόκριση κρίνεται στις τέσσερεις νίκες. Με την ολοκλήρωση της ρέγκιουλαρ σίζον η Ομόνοια συμπλήρωσε δυο νίκες έναντι καμιάς της Αναγέννησης. Στο άλλο ζευγάρι ο Green Air Παφιακός πέτυχε στην κανονική διάρκεια δυο νίκες έναντι καμιάς του ΑΠΟΕΛ. Οι αγώνες Ομόνοια – Αναγέννηση Δερύνειας θα αρχίσουν από το Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» και θα μεταφέρονται στη Σάλα Δερύνειας. Οι αγώνες Green Air Παφιακός – ΑΠΟΕΛ θα ξεκινήσουν από τη Σάλα «Αφροδίτη» και θα μεταφέρονται στο «Λευκόθεο».

Οο ομάδες που θα συμπληρώσουν τέσσερεις νίκες θα προκριθούν στους τελικούς για διεκδίκηση του τίτλου. Οι δυο χαμένοι θα αγωνιστούν για τις θέσεις 3-4.

Για τις θέσεις 5-8 και τα πλέϊ άουτς διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια: Νέα Σαλαμίνα – Εθνικός Λατσιών και Ανόρθωση – ΑΕ Καραβά. Στον αγώνα της Νέας Σαλαμίνας με τον Εθνικό Λατσιών οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται με 2-0 στις νίκες και θέλουν άλλες δυο για να περάσουν στην επόμενη φάση.

Οι αγώνες θα αρχίσουν από το «Σπύρος Κυπριανού» και θα μεταφέρονται στην αίθουσα «Σωτήρης Μέσσιος» του Λυκείου Λατσιών. Στο ζευγάρι Ανόρθωση – ΑΕ Καραβά η Ανόρθωση επίσης προηγείται με 2-0 νίκες και χρειάζεται άλλες δυο για την πρόκριση. Οι αγώνες θα αρχίσουν από το «Θεμστόκλειο» και θα μεταφέρονται στο «Σπύρος Κυπριανού».

Οι δυο χαμένες θα αγωνιστούν για την αποφυγή της 8ης θέσης και της διαβάθμισης στη Β Κατηγορία. Οι δυο νικητές θα διεκδικήσουν τις θέσεις 5 -6.