H KOE Βράβευσε Τους Κορυφαίους Έφηβους Και Νεάνιδες 2018

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), πραγματοποίησε τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο την «Τελετή Βράβευσης των Καλυτέρων Εφήβων-Νεανίδων 2018». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν επίσης το Βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» στον καλύτερο άνδρα αθλητή και την καλύτερη γυναίκα αθλήτρια της χρονιάς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα «Ευ Αγωνίζεσθαι», παρουσία του Συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Αθλητισμού κ. Φοίβου Ζαχαριάδη, του εκπροσώπου της Πρεσβείας της Ελλάδας κ.Αναστάσιου Κωνσταντάρα, του Προέδρου και Μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ της Αντιπροέδρου του ΚΟΑ κα. Καίτης Λουκαΐδου Χατζηκυριάκου και πρώην Προέδρων του Οργανισμού, Προέδρων και εκπροσώπων των Αθλητικών Ομοσπονδιών, προπονητών, εκπροσώπων των χορηγών της ΚΟΕ, ΟΠΑΠ Κύπρου (Διαχρονικός Χορηγός, RCB (Μέγας Χορηγός), CYTA και TOYOTA (Επίσημοι Χορηγοί), μελών των οικογενειών των αθλητών, και πλήθους φίλων του αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Ντίνος Μιχαηλίδης, στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η τελετή αποτελεί μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ΚΟΕ, γιατί επιβραβεύεται όχι μόνο η αριστεία, αλλά και η προσπάθεια και το ήθος των νεαρών παιδιών που επέλεξαν τον αθλητισμό για να εκφράσουν την ικανότητα, τη θέληση αλλά και τη βούληση τους να έχουν ενεργό συμμετοχή στο ουσιαστικότερο και μεγαλύτερο κοινωνικό φαινόμενο της εποχής μας, από το οποίο μόνο οφέλη μπορούν να αποκομίσουν»

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απήυθυνε και η Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κα Καίτη Λουκαΐδου Χατζηκυριάκου.

Τιμήθηκαν οι Αντώνης Δράκος και ΓΣΕ για την προσφορά τους
Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης, έγιναν τρεις ξεχωριστές βραβεύσεις, για να τιμηθούν αφενός η προαγωγή του «Ευ Αγωνίζεσθαι», και αφετέρου η διαχρονική προσφορά στον Αθλητισμό. Τιμήθηκαν ο κ. Αντώνης Δράκος, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ευαγόρας και ο Ιστιοπλόος Τότης Ιορδάνους.

Ο κ. Αντώνης Δράκος που πρόσφατα ολοκλήρωσε την πολυετή παρουσία του στην ηγεσία της ΚΟΕΑΣ, τιμήθηκε για την πολυετή και πολυεπίπεδη προσφορά του και τη συμβολή στην ανάπτυξη και πρόοδο του Στίβου και του Αθλητισμού στην Κύπρο.
Η ΚΟΕ βράβευσε επίσης τον Γυμναστικό Σύλλογο Ευαγόρα (ΓΣΕ) για τα 100 χρόνια λειτουργίας και της τεράστιας προσφοράς στην πατρίδα μας, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα, καθώς και σε όλους τους Εθνικούς αγώνες. Προβλήθηκε φιλμάκι μέσα από τις οποίο καταγράφεται η ιστορική διαδρομή του ΓΣΕ, η αθλητική και πολιτιστική του δράση όπως και οι μεγάλοι αθλητές που ανέδειξε και οι επιτυχίες τους.

Η ΚΟΕ βράβευσε επίσης τον Ιστιοπλόο Τότη Ιορδάνους με το βραβείο “Fair Play” ύστερα από την ενέργεια του να παραχωρήσει το δικό του σκάφος στον Τούρκο συναθλητή του, τη στιγμή που ο δεύτερος διεκδικούσε μετάλλιο σε διεθνή αγώνα και αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα μέσα στη θάλασσα με το δικό του σκάφος. Με την ενέργεια του, ανέδειξε στο μέγιστο βαθμό τις αξίες του Ολυμπισμού, του Σεβασμού, της Φιλίας και της Αριστείας.

Βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» στους Παύλο Κοντίδη και Διαμάντω Ευρυπίδου
Το βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» που απονέμεται κάθε χρόνο στον καλύτερο αθλητή και την καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, απονεμήθηκε στους Παύλο Κοντίδη και Διαμάντω Ευρυπίδου. Ο Παύλος Κοντίδης το 2018 αναδείχτηκε κορυφαίος Ιστιοπλόος στον κόσμο 2018 απ’ όλες τις κλάσεις, κάτι που του χάρισε το βραβείο «Rolex World Sailor of the Year”. Για να συμβεί αυτό, μεταξύ άλλων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Άαρχους), το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Λα Ροσέλ) και το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες «Ταραγόνα 2018». Είναι ο πρώτος Κύπριος που εξασφάλισε συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκυο 2020». Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Παύλος Κοντίδης κάλεσε τους νέους αθλητές να μη διστάσουν να βάλουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά τον πήχη της αθλητικής τους σταδιοδρομίας, για να υλοποιήσουν τα όνειρα που έχουν τώρα που ξεκινούν τον αθλητισμό.

Η Διαμάντω Ευρυπίδου ήταν το πρόσωπο των αγώνων στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που έγιναν στο Gold Coast της Αυστραλίας. Κατέκτησε, τέσσερα χρυσά (ομαδικό, σύνθετο ατομικό, μπάλα, στεφάνη) ένα αργυρό (κορδέλα), ένα χάλκινο (κορίνες) και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση της 10ης θέσης από την Κύπρο στον πίνακα των μεταλλίων ανάμεσα σε 71 χώρες.

Καλύτεροι Έφηβοι-Νεάνιδες: Γιώργος Κονιαράκης-Διαμάντω Ευρυπίδου 
Η επιλογή των καλυτέρων Εφήβων-Νεανίδων έγινε μέσα από τις προτάσεις που έκαναν οι οικείες αθλητικές ομοσπονδίες. Συνολικά προτάθηκαν από 35 Ομοσπονδίες, 35 έφηβοι και 31 νεάνιδες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων.
Καλύτερος Έφηβος αναδείχτηκε ο αθλητής του Στίβου Γιώργος Κονιαράκης. Ως καλύτερος αθλητής Στίβου του απονεμήθηκε επίσης το έπαθλο «Αντώνης Παπαδόπουλος» Το έπαθλο απένειμε η κόρη του αειμνήστου Αντώνη Παπαδόπουλου, κα Μαρία Παπαδοπούλου. Ο Γιώργος Κονιαράκης είναι 20 ετών, αθλητής της Δισκοβολίας, του Γυμναστικού Συλλόγου Ολύμπια. Το 2018 κατέκτησε την 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, και την 1η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες κάτω των 23 ετών. Στη διάρκεια της χρονιάς πέτυχε διαδοχικά Παγκύπρια ρεκόρ στην κατηγορία του. Με την επίδοση των 65.90μ. κατατάσσεται στην 3η θέση σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Καλύτερη Νεάνιδα αναδείχτηκε η Διαμάντω Ευρυπίδου οι επιτυχίες της οποίας έχουν ήδη προαναφερθεί.

Το έπαθλο «Μαριάννα Ζαχαριάδη» που απονέμεται στην καλύτερη νεάνιδα αθλήτρια του Στίβου απονεμήθηκε στην Δάφνη Γεωργίου. Η Δάφνη Γεωργίου είναι 20 ετών και αθλήτρια του Γυμναστικού Συλλόγου Ζήνων των 100μ. μετ’ Εμποδίων. Την αγωνιστική περίοδο του 2018, εξασφάλισε το όριο συμμετοχής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, ενώ κατέκτησε την πρώτη θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της κατηγορίας, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, με νέο Παγκύπριο ρεκόρ και επίδοση 13.63. Το έπαθλο απένειμε στην βραβευθείσα ο πατέρας της αείμνηστης άλτριας του επι Κοντώ, κ. Λουκάς Ζαχαριάδης.

Το έπαθλο «Πεύκιος Γεωργιάδης» που απονέμεται προς τιμήν, του αείμνηστου πρώην Υπουργού Παιδείας Πεύκιου Γεωργιάδη, στον καλύτερο αθλητή/τρια που ξεχώρισε τόσο με τις επιδόσεις του στα μαθήματα όσο και με τις αγωνιστικές του επιτυχίες απονεμήθηκε από τον Στέφανο Γεωργιάδη (γιο του αειμνήστου Π.Γεωργιάδη), στην σκοπεύτρια Παναγιώτα Χαραλάμπους αθλήτρια της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λεμεσού στο Αεροβόλο Πιστόλι. Σε δύο μεγάλες διοργανώσεις κατέλαβε σημαντικές θέσεις στην κατηγορία Γυναικών. Ήταν 12η στους Μεσογειακούς Αγώνες και 18η στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες. Είναι πρωταθλήτρια τόσο στις Νεάνιδες όσο και στη Γενική Κατάταξη στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής 2018. Είναι μαθήτρια του Λανιτείου Γυμνασίου Λεμεσού και τη σχολική χρονιά 2017-2018 αρίστευσε με Γενικό Βαθμό 18.77.

Ομαδικά Αθλήματα
Καλύτερος αθλητής ομαδικού αθλήματος αναδείχτηκε ο πετοσφαιριστής Σωτήρης Σιαπάνης. Αγωνίστηκε τόσο στο Μπιτς Βόλει όσο και στην Πετόσφαιρα Σάλας, και αγωνίζεται στη Νέα Σαλαμίνα Βοήθησε την ομάδα του στην κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα Εφήβων και της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα Ανδρών 2017-18. Είναι βασικό στέλεχος των Εθνικών ομάδων Εφήβων και Ανδρών. Σε όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που έγινε στη Ρωσία, αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Διακρίνεται ιδιαίτερα και στο Beach Volley, όπου στο Κοινοπολιτειακό Πρωτάθλημα κατέκτησε την 2η θέση, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μικρών Κρατών την 1η θέση, και στο πρωτάθλημα Ζώνης Κεντρικής Ευρώπης την 2η θέση.

Καλύτερη αθλήτρια ομαδικού αθλήματος αναδείχτηκε η πετοσφαιρίστρια Γεωργία Σταυρινίδου. Είναι αθλήτρια της Ανόρθωσης Αμμοχώστου της οποίας υπήρξε βασικό στέλεχος στις ομάδες Παγκορασίδων, κορασίδων και νεανίδων, ενώ είναι βασικό στέλεχος της γυναικείας ομάδας. Βοήθησε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος Α΄κατηγορίας Γυναικών 2017-2018 και ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου Α΄κατηγορίας γυναικών της ίδιας περιόδου. Με την ομάδα νεανίδων του σωματείου κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα 2017-18. Είναι βασικό στέλεχος των Εθνικών ομάδων Νεανίδων και Γυναικών.

Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος των βραβευθέντων ανά Αθλητική ομοσπονδία:

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΟΕ

ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ 2018

ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
1ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΦΗΒΟΣΓιώργος Κονιαράκης (Στίβος / Δισκοβολία)
2ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΕΑΝΙΔΑΔιαμάντω Ευριπίδου (Ρυθμική Γυμναστική)
3ΕΠΑΘΛΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΗΤΗ ΣΤΙΒΟΥΓιώργος Κονιαράκης (Στίβος/Δισκοβολία)
4ΕΠΑΘΛΟ «ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ»        ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΙΒΟΥΔάφνη Γεωργίου (Στίβος/100μ. Εμπόδια)
5ΕΠΑΘΛΟ «ΠΕΥΚΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ»            ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΦΗΒΟ/ΝΕΑΝΙΔΑ                   ΑΘΛΗΤΡΙΑ/ΜΑΘΗΤΡΙΑΠαναγιώτα Χαραλάμπους (Σκοποβολή)
 
ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ 2018
1ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΦΗΒΟΣΣωτήρης Σιαπάνης (Εθνική – Νέα Σαλαμίνα / Πετόσφαιρα)
2ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΕΑΝΙΔΑΓεωργία Σταυρινίδου (Εθνική – Ανόρθωση / Πετόσφαιρα)

 

 

ΒΡΑΒΕΙΟ «ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ» 2018
1ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣΠαύλος Κοντίδης (Ιστιοπλοΐα/Laser)
2ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑΔιαμάντω Ευριπίδου (Ρυθμική Γυμναστική)

 

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018
ΑΘΛΗΜΑΕΦΗΒΟΣΝΕΑΝΙΔΑ
ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΚωνσταντίνος ΚοσιήςΕλένη Λουκά
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗ &

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΚΗ

Γιώργος ΄ΑγγοναςΑναστασία Θεοχάρους

Διαμάντω Ευριπίδου

 
ΓΚΟΛΦΝικόλας ΠιτυρήςΒερόνικα Αντρόποβα
WUSHU KUNG FUΠαύλος ΣπίριτοςΕύα Παπαγεωργίου
ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙΚωνσταντίνος ΜιχαήλΝίκη Θεοδώρου
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΤζόζεφ ΗλίαΓεωργία Αβραάμ
ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙΓιώργος ΠαπακωνσταντίνουΦλωρεντία Λοϊζίδου
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΚωνσταντίνος ΜιχαήλΜαριλένα Μακρή
ΚΑΝΟΣίμον ΧριστοφήΚυριακή Κωνσταντινίδου
ΚΑΡΑΤΕΜάρκος Τσαγγαράς ΖίγκαςΕλίνα Παπαγεωργίου
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣταύρος ΤζιρτζιπήςΑλεξάντρα Σιοκόλεβα
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΠέτρος ΣταύρουΣτυλιάνα Αντωνιάδου
ΜΠΑΤΜΙΝΤΟΝΓιώργος ΕρωτοκρίτουΑναστασία Ζιντσίδου
ΞΙΦΑΣΚΙΑΑλέξανδρος Ταλιώτης————————–
ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΕΣ————————–Τζιώτζια Ιζαμπέλλα Σέκη
ΠΑΛΗΝικόλας Χαραλάμπους———————–
ΠΕΝΤΑΘΛΟ / ΔΙΑΘΛΟΝικόλας ΙωαννίδηςΑικατερίνη Πηλείδη
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΠέτρος ΠροκοπίδηςΔήμητρα Κουκουμά
ΠΥΓΜΑΧΙΑΓιώργος ΒασιλείουΚυριακή Χαραλάμπους
ΣΚΑΚΙΚωνσταντίνος Μιχαηλίδης————————
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΠέτρος ΕγγλεζούδηςΠαναγιώτα Χαραλάμπους
ΣΚΟΥΟΣΧρίστος ΛουκαϊδηςΠαναγιώτα Νικολάου
ΣΤΙΒΟΣΓιώργος ΚονιαράκηςΔάφνη Γεωργίου
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΑΣΗΑνδρέας Χρίστου————————
ΤΑΕΚΒΟΝΤΟΧαράλαμπος ΠαλουρτήςΆννα Μαρία Αντωνίου
ΤΖΟΥΝΤΟΓεώργιος ΜπαλαρτζισβίλιΚωνσταντίνα Αντωνίου
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑAνδρέας Καλαβάς————————
ΤΡΙΑΘΛΟΠαύλος ΚαλλήςΣτυλιάνα Λυκούργου
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣΓιώργος ΚάκκουραςΑνδριάνα Πιερή
ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΑΘΛΗΜΑΕΦΗΒΟΣΝΕΑΝΙΔΑ
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΓιώργος ΤρετιακόβΈλενα Πηλακούτα
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ

BEACH VOLLEY

Σωτήρης Σιαπάνης

Σωτήρης Σιαπάνης

Γεωργία Σταυρινίδου

Ντάρια Γκουσάροβα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΔανιήλ ΠαρούτηςΕλενα Αριστοδήμου
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΘεμιστοκλέους Γρηγόρης———————–
ΧΑΝΤΜΠΟΛ

BEACH HANDBALL

Ανδρέας Παπαλαμπριανού

Αχιλλέας Γεωργίου

Γεωργία Κκαϊλα

Αντωνία Αντωνίου

ΧΟΚΕΪΟρέστης Κάννας———————–