ΠΑΦΟΣ FC: 14 βαθμούς από ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Ομόνοια- Δύσκολα και για ΑΝΟ, Απόλλωνα (Ανάλυση / 9 ΒΙΝΤΕΟ)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Δείχνοντας ότι δικαιολόγησε πλήρως τον φετινό χαρακτηρισμό “φονέας των γιγάντων” η Πάφος FC κόντρα σε όλους και όλα (προβλέψεις, προβλήματα, διαιτησίες, αποφάσεις δικαστικής) διαθέτει μια πλούσια συγκομιδή απέναντι σε τρεις “θεωρητικά” μεγάλες ομάδες του Πρωταθλήματος.

Το “θεωρητικά” μάλιστα σε εισαγωγικά αφού μπορεί μεν οι ομάδες στις οποίες αναφερόμαστε να διαθέτουν πλουσιότερη Ιστορία από την Πάφο, να διαθέτουν τρόπαια και τρόπαια, ευρωπαϊκή πορεία και διακρίσεις απέναντι στην ομάδα της πόλης μας όμως τα βρήκαν σκούρα φέτος.

Με ΑΠΟΕΛ

Η Πάφος FC έδειξε ότι δεν φοβάται κανένα και το απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο, κερδίζοντας με δίκαιο τρόπο τον πρωτοπόρο και πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ μέσα στο “φρούριό” του.

Όχι μόνο αυτό αλλά και στον πρώτο γύρο η ομάδα μας  έπρεπε να πάρει τους τρεις βαθμούς στο Στέλιος Κυριακίδης από το οποίο οι πρωταθλητές κατάφεραν να “αποδράσουν” τσιμπώντας ένα μόλις βαθμό παίρνοντας 0-0 σε ένα παιχνίδι που σίγουρο το βράδυ της 4 Νοεμβρίου οι παίοκτες του ΑΠΟΕΛ πρέπει να έβλεπαν εφιάλτη στον ύπνο τους τον Μολ.

Με Ομόνοια Λευκωσίας

Η Ομόνοια ούτε και φέτος θυμίζει τη Βασίλισσα του Κυπριακού ποδοσφαίρου και έχοντας συχνά σκαμπανεύασματα στην απόδοσή της δίνει την ευκαιρία απέναντι σε παθιασμένες ομάδες όπως την Πάφο να την κερδίζουν για να μην χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο πιο βαρύ ρήμα.

Φέτος το εμφαντικό 2-4 της Πάφου στο ΓΣΠ ήταν το προεόρτιο για την πορεία που η Ομόνοια θα ακολουθούσε στη συνέχεια. Με ένα σκορ που καταγράφεται ως η μεγαλύτερη εκτός έδρα νίκη ομάδας της Πάφου απέναντι στην Ομόνοια δεν θα μπορούσε κανείς στην Δυτικότερη πλευρά του νησιού να μην τρίβει τα χέρια από ικανοποίηση και τα μάτια από την έκπληξη στο σκορ του φωτινού πίνακα του σταδίου.

Στο Στέλιος Κυριακίδης η νίκη απέναντι στους “πράσινους” ήταν μονόδρομος ειδικά μετά την εξοντωτική απόφαση της δικαστικής αλλά και την απόρριψη της έφεσης για αφαίρεση 7 βαθμών από την ομάδα της Πάφου. Όπως ήταν φυσικό τη “νύφη την πλήρωσε” η Ομόνοια με ένα ξέσπασμα σε απόδοση και πάθος που χρειαζόταν τόσο η Πάφος FC οσο και ολόκληρη η Πάφος ως Επαρχία (ποδοσφαιρικά και όχι μόνο).

Με ΑΕΚ Λάρνακας

Το πρώτο μεταξύ των δυο ομάδων παιχνίδι πρωταθλήματος έγινε τον Δεκέμβριο αν και η κλήρωση έφερερ τις δυο ομάδες αντιμέτωπες την δεύτερη κιόλας αγωνιστική. Η ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ δεν επέτρεψε να γίνει το παιχνίδι στην αρχή του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα η μεταξύ των δυο ομάδων αναμέτρηση να γίνει αρχές του 2019, αναμέτρηση που ήταν η αιτία λόγω της χρήσης του 17χρονου Ζαντή να στερήσει από την Πάφο 7 ολόκληρους βαθμούς μετά από ένσταση της ευρωπαίας ΑΕΚ.

Το πρώτο παιχνίδι στο Στέλιος Κυριακίδης έληξε με σκορ 1-0 αν και η Πάφος τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ζίβουλιτς 20 λεπτά πριν το 90 λεπτο. Για την ομάδα μας σκόρερ ήταν ο Άνταμ Νέμετς με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή.

Στο παιχνίδι στην Αρένα η Πάφος και η ΑΕΚ ήρθαν ισόπαλες όμως ήταν το παιχνίδι που στην Πάφο δεν θα ήθελαν να θυμούνται ποτέ λόγω της άδικης (εμείς εδώ στην Πάφο έτσι την νιώθουμε με αποφάσεις δικαστικής ή μη) όπως εξελίχθηκε στα χαρτιά.

Με Ανόρθωση

Δυο ισοπαλίες είναι ο μεταξύ των δυο ομάδων απολογισμός για την φετινή ποδοσφαιρική χρονιά. Το πρώτο παιχνίδι στο Στέλιος Κυριακίδης έληξε 1-1 για την 2η μόλις αγωνιστική

ενώ το παιχνίδι στο Αντώνης Παπαδόπουλος ήταν στο 2-2 αν και η Πάφος βρέθηκε μάλιστα να προηγείται με 0-1

Να σημειωθεί ότι ούτε ο Απόλλωνας κατάφερε φέτος να πάρει δυο νίκες από την Πάφο αφού ο “Θεός” εξήλθε ισόπαλος 1-1 στην έξοδο του στην Πάφο παρά τις πρωταγωνιστικούς του στόχους.