Νεόφυτος Τσαγγαρας: Πρωταθλητής πλέον ανάμεσα στους Αγγέλους

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ένα άθλημα που ανεβάζει την αδρεναλίνη, συνάδει με τον ενθουσιασμό και κάνει τους οδηγούς να ξεχωρίζουν απο τον τρόπο σκέψης τους, αφού έχουν την ικανότητα να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις.

Της Άντρης Πηλέα*

Το motocross είναι το άθλημα που απαιτεί τελειότητα και για να είσαι πρωταθλητής χρειάζεται ψυχική δύναμη. Αυτή τη ψυχική δύναμη λοιπόν την κατείχε ο Νεόφυτος Τσαγγαρας και δεν είχε μέτρο σύγκρισης. Συνήθως λένε πως την αδρεναλίνη την υιοθέτεις απο μικρό παιδί απο τον ίδιο σου τον πατέρα. Είναι όπως μαθαίνουν στα παιδία τα πρώτα τους βήματα.

Τι του μαθαίνει; Τις γρήγορες πίστες και τους ανώμαλους δρόμους και ο λόγος; Για να ξεχωρίσει. Και όμως ο άξιος πατέρας γνωστός σε όλους μας, ο Γιώργος Τσαγγαρας που τα δίδαξε με αγάπη και αφοσίωση.

Στόχος μου δεν είναι να κάνω αναφορά στο άθλημα, μιας και δεν ειμαι η αρμόδια, αλλά να τιμήσω μέσα απο τα φτωχά μου λόγια αυτόν το πρωταθλητή, τον Νεόφυτο.

Ένας χρόνος πέρασε απο την μαύρη μέρα που έχασε την ζωή του άδικα και οδηγήθηκε στη γειτονιά των Αγγέλων. Ως ατομική βόμβα έσκασε η είδηση του θανάτου του όχι μόνο στην μικρή κοινωνία της Γεροσκήπου, αλλά και ανα το Παγκύπριο.

Θυμάμαι εκείνες τις μέρες σαν να ήταν χθές και δεν πρόκειται όσα χρόνια και να περάσουν να τις ξεχάσω αφού η Γεροσκήπου δεν έχασε μόνο ένα πρωταθλητή αλλά ένα νεαρό παιδί με ατόφιο χαρακτήρα, αληθινό και μάγκα που θα έκανε το Παγκύπριο να μιλήσει για αυτόν μέσα από τις επιδόσεις του, όπως άλλωστε έγινε πολλές φορές ως τώρα για κάποιο μέλος της οικογένειας Τσαγκαρά.

Η θλίψη ήταν μεγάλη για όλους, ακόμα και όσους δεν γνώριζαν την οικογένεια του Νεόφυτου που είναι άξια θαυμασμού.

Ένας χρόνος πέρασε λοιπόν και είμαι σίγουρη πως στην αυλή του Παραδείσου δίνει τις καλύτερες κούρσες.

Να σημειωθεί επίσης πως το φετινό πρωτάθλημα motocross είναι αφιερωμένο στην μνήμη του μικρού μας Νεόφυτου Τσαγγαρα.

Αιωνία του η μνήμη.

*Άντρη Πηλέα, Υπεύθυνη Ειδήσεων Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων AthlitikaPress