Πετόσφαιρα: Νίκες για Ομόνοια, Ανόρθωση και Αναγέννηση

Από: Μαρίνα Σταύρου

Ομόνοια και Ανόρθωση ήταν οι νικητές των αποψινών παιγνιδιών για την 13 αγωνιστική του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Ανδρών στην πετόσφαιρα.

Σύμφωνα με την ΚΟΠΕ, η Ομόνοια δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Εθνικό Λατσιών στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», επιβλήθηκε με 3-0 σε μία ώρα και βλέπει το ντέρμπι της Δευτέρας με τον Παφιακό.

Οι «πράσινοι», που αγωνίστηκαν χωρίς τον λίμπερο Γιώργο Πλατρίτη, κέρδισαν τα σετ 25-13, 25-08 και 25-17.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ.ΣΑΒΒΑ): Ρεϊνάλντο, Σωτ. Πετρακκίδης, Άλβες, Ελευθερίου, Αλεξίου, Αχ. Πετρακκίδης – Λίμπερο: Mιράντα. – Αλλαγές: Χριστοφή, Αντωνιάδης, Προδρόμου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ (Δ. ΠΑΜΠΑΚΑΣ): Γεωργίου, Παμπακάς, Βραχίμης, Κουλέντης, Χατζηφιλίππου, Κυπριανού – Λίμπερο:Κ.  Προύσαλης  – Αλλαγές: Kουντούρης, Χριστοφορίδης, Λαγού, Αντωνόπουλος.

Στο μεταξύ, η Ανόρθωση νίκησε στο «Θεμιστόκλειο» την ΑΕ Καραβά με 3-0 και πέτυχε άλλη μια νίκη.

Όπως αναφέρει η ΚΟΠΕ, οι «κυανόλευκοι» μόνο με θαύμα μπαίνουν στην τετράδα, αλλά τα δίνουν όλα σε κάθε αγώνα.

Η ομάδα του Γιαπάνη κέρδισε τα σετ με 25-16, 25-10 και 25-15, καθαρίζοντας εύκολα τον αγώνα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Στρουγκάρεβιτς, Αμπουϊλα, Κοντός, Παγιάν, Ερνάντεζ, Χριστοφόρου – Λίμπερο: Xαραλαμπίδης. – Αλλαγές: Χατζηδημητρίου, Παναγιωτίδης, Χρυσοστόμου.

ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ(ΝΤ. ΛΕΤΣΙΕΦ): Αχιλλέως, Καμίνσκι, Καρακατσάνης, Ιωαννίδης, Π. Μιχαήλ, Κωνσταντίνου – Λίμπερο: Β. Μιχαήλ. – Αλλαγές: Θεοδούλου.

Στην τετράδα η Αναγέννηση

Στην τετράδα και με βούλα είναι η Αναγέννηση Δερύνειας από την Παρασκευή το βράδυ. Οι «πράσινοι» αν και δυσκολεύτηκαν αφάνταστα, κέρδισαν με 3-2 στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» τη Νέα Σαλαμίνα και την άφησε πέμπτη. Η Νέα Σαλαμίνα γύρισε τα σε βάρος της δεδομένα, ισοφάρισε σε 2-2 σε ένα πολύ καλό αγώνα αλλά το δίποντο κατέληξε στην Αναγέννηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΠΕ, δυνατό ήταν το ξεκίνημα της Αναγέννησης στο παιχνίδι και κατάφερε στο πρώτο σετ να ξεφύγει και να κερδίσει 25-19 εξασφαλίζοντας προβάδισμα ψυχολογίας στο ντέρμπι.

Τα δεδομένα δεν διαφοροποιήθηκαν στο δεύτερο σετ με τις δυο ομάδες να παρουσιάζουν πάνω – κάτω το ίδιο πρόσωπο και τους «πράσινους» να επιβάλλονται εκ νέου 25-19  και να αυξάνουν το προβάδισμά τους σε 2-0 σετ. Η Νέα Σαλαμίνα δεν μπόρεσε να αντιδράσει όταν «στράβωσε» το σετ.
Η Νέα Σαλαμίνα έδωσε άλλη τροπή στο ντέρμπι τετράδας. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αποφασιστικοί στο τρίτο σετ και κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί αφού επιβλήθηκαν 25-20 και μείωσαν σε 2-1 σετ. Η Αναγέννηση ήταν ισοδύναμη αλλά δεν κατάφερε να κλείσει τον αγώνα.
Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα πάνω τους και στο τέταρτο σετ ήταν το αφεντικό του σετ και επιβλήθηκαν με 25-16 ισοφαρίζοντας τον αγώνα σε 2-2.
Ανοικτό ήταν το τάϊ – μπρέικ που κατέληξε τελικά στην Αναγέννηση Δερύνειας με 15-12 και εξασφάλισε το χρυσό δίποντο κερδίζοντας 3-2.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (ΦΡ. ΜΠΡΟΥΚΣ): Παφίτης, Χρυσοστόμου, Σιαπάνης, Ζηκάκης, Λαρραχόντο – Λίμπερο: Αντωνίου .Αλλαγές:  Bαρνάβα, Λιοτατής, Καλαφάτης, Γκουϊμοντ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ (Γ. ΜΕΛΚΑ): Τόφιας, Κοσλόφσκι, Τοντόροβιτς, Καραγιάννης, Αργκίλαγος, Αποστόλου – Λίμπερο: Χρ. Παπαϊωάννου. – Αλλαγές: Στέκας, Φελάχογλου, Ντουβαρτζί, Πέτρου.