Δήμος Ρουσουνίδης: «Οι πραγματικοί μαχητές της ζωή πρέπει να βγαίνουν στην επιφάνεια»

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ανάρτηση στο Facebook έκανε ο προπονητής της ομάδας καλαθόσφαιρας σε τροχόκαθισμα του ΑΠΟΠ, Δήμος Ρουσουνίδης.

Ο νεαρός κόουτς αναφέρθηκε στην ομάδα του σε μια ανάρτηση πολύ ενδιαφέρον.

Διαβάστε αναλυτικά:

Δεν συνηθίζω να κάνω αναρτήσεις αλλά αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου γιατί ορισμένες φορές είναι καλό κάποιοι πραγματικοί μαχητές της ζωής να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Η ομάδα μας προχθές το Σάββατο έδωσε το πρώτο της παιχνίδι για το Παγκύπριο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας σε τροχοκαθισμα. Μια ομάδα που δημιουργήθηκε πέρσι, συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο Παγκύπριο πρωτάθλημα, μια ομάδα που ξεκίνησε όχι από το 0 αλλά από το -5 για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, μια ομάδα που με ένα σωρό προβλήματα καταφέρνει να επιβιώνει.

Μια ομάδα που αποτελείται ως επί το πλείστον από άτομα που δεν είχαν ιδέα… τι θα πει καλαθόσφαιρα πόσο μάλλον καλαθόσφαιρα σε τροχοκαθισμα, μια ομάδα η οποία θα πορευθεί όπως και πέρσι στην καλύτερη περίπτωση με 8 παίκτες σε όλα της τα παιχνίδια χωρίς δικαίωμα αλλαγής στα άτομα με αναπηρία που διαθέτει.

Μια ΟΜΑΔΑ με όλη την σημασία της λέξης, μια ομάδα που όπως είπα και πιο πάνω το Σάββατο έδωσε τον πρώτο της αγώνα στην Λευκωσία με αντίπαλο τους Nicosia Team Rollers.
Ένας αγώνας που για εμάς δεν είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς παίζαμε με σαφώς πιο έτοιμο και ανώτερο αντίπαλο.

Βλέποντας και ζώντας αυτή την ομάδα από την αρχή, ο στόχος για φέτος είναι να μπορέσουμε να βγάλουμε πράγματα από τις προπονήσεις μας στον αγώνα και να φανούμε ανταγωνιστικοί.
Ένας στόχος που τον είδα να γίνεται πραγματικότητα στα πρώτα 10 λεπτά του παιχνιδιού. Πραγματικά το πάθος και οι εκφράσεις των παικτών μου στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ.
Όσο μας το επέτρεπαν οι δυνάμεις μας, (καθώς είχαμε μόνο μια αλλαγή) ήμασταν εκεί και αυτό για εμένα ήταν επιτυχία.

Τα εύσημα από τους αντιπάλους μετά το τέλος του παιχνιδιού και η αναγνώριση της προσπάθειας και της βελτίωσης μας ήταν σαν νίκη.

Η χαρά του πρώτου καλαθιού από τον νέο μας παίκτη Σωτήρη Μακρή και τα χαμόγελα από την υπόλοιπη ομάδα στο τέλος του παιχνιδιού, απλά απόλαυση.

Margarita Georgiou, Ali Aljaboury, Antonis Demetriou, Sotiris Makris και Πάμπο Χαραλάμπους (αρχηγάρα μου), σας ευχαριστώ για ίσως μια από τις ωραιότερες αναμνήσεις που θα έχω και είμαι περήφανος για εσάς.

Eirini Hadjiandoniou, Eirini Logotheti, Γεωργία Γαβριηλίδου και Dakis Mavroudisνα ετοιμάζεστε σιγά σιγά, σας χρειαζόμαστε.
Κύριε έφορε George Pistentis, ευχαριστώ για όλα.

Συνεχίζουμε ταπεινά με κάτω το κεφάλι, να βγάλουμε την χρονιά με το ίδιο πάθος και την ίδια διάθεση.

Δήμος Ρουσουνίδης