Είχε «κεραυνό» Φόλμπρεχτ στην Αρένα… «Όρθια» η Πάφος FC

Από: Γιώργος Γεωργίου

Τι και αν τις έλειπαν ένα σορό βασικοί ποδοσφαιριστές. Τι και αν έπαιζε στην έδρα της «Ευρωπαίας» ΑΕΚ Λάρνακας… Η Πάφος FC του Ζέλικο Κόπιτς με το γκολ «ποίημα» του Ζνέντεκ Φόλμπρεχτ έφυγε «όρθια» από την «Αρένα» αποσπώντας τον βαθμό της ισοπαλίας με σκορ 1-1.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στον αγώνα θέλοντας να επιβάλουν τον ρυθμό τους.  Η Πάφος, ωστόσο έκλεισε καλά τους χώρους βγάζοντας συνάμα αντεπιθέσεις «φωτιά».

Η ΑΕΚ και ενώ δεν είχε απειλήσει σχεδόν καθόλου την εστία του Μολ μέχρι εκείνο το σημείο, στο 24ο λεπτό σε μια αντεπίθεση από τα δεξιά ευτύχησε να πάρει προβάδισμα με τον Τολεμές να νικά με σουτ τον Ελβετό τερματοφύλακα.

Το 1-0 υπέρ των «Λαρνακέων» ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου καθώς από το γκολ και έπειτα το σύνολο του Κόπιτς έκλεισε καλά τους χώρους, όμως επιθετικά ήταν ακίνδυνο.

Στο β’ μέρος δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του αγώνα, με την ΑΕΚ να έχει ανούσια υπεροχή και τους φιλοξενούμενους να αμύνονται υποδειγματικά. Μάλιστα, οι ΠΑΦΙΤΕΣ άρχισαν να βγαίνουν από το «καβούκι» τους κάνοντας τις πρώτες επισκέψεις στην εστία του Τόνια κυρίως με μακρινά σουτ.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα αλλάξει κάτι στο σκορ του αγώνα, η Πάφος «χτύπησε» με ένα απίστευτο γκολ. Ο αρχηγός της Ζνέντεκ Φόλμπρεχτ στο 78ο λεπτό της συνάντησης με ένα μονοκόμματο σουτ «κεραυνό» έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στο παραθυράκι της εστίας του Ισπανού πορτιέρο της ΑΕΚ.

Στην συνέχεια η ομάδα του Άντονι Ιραόλα επιτέθηκε μαζικά, όμως τα παλικάρια του Κόπιτς αρνούνταν να παραδοθούν με αποτέλεσμα να φεύγουν με βαθμολογικό κέρδος μέσα σε μια δύσκολη έδρα.