Η Ομόνοια πάλεψε, αλλά η Ρωσία κέρδισε

Από: Antri Pilea

ΒELOGORIE BELGOROD – ΟΜΟΝΟΙΑ 3-0 (25-17, 25-14, 25-11)

Η «αρκούδα» δεν παιζόταν. Η περσινή κάτοχος του CEV Cup Ανδρών έδειξε την κλάση της στη Σάλα «Κόσμος» του Mπέλγκοροντ και κέρδισε την Ομόνοια με 3-0 σετ στο κυρίως ταμπλό του Challenge Cup Ανδρών. Οι Ρώσοι ήταν εκπληκτικοί και κέρδισαν την ομάδα μας που επηρεάστηκε και από την απουσία του λίμπερο της ομάδας Γιώργου Πλατρίτη λόγω τραυματισμού. Ο επαναληπτικός θα γίνει την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία».

Ενθαρρυντικό το ξεκίνημα για την Ομόνοια που προηγήθηκε με 02-01 και 05-03 μέσα στη Σάλα «Κόσμος» του Μπέλγκοροντ. Οι Ρώσοι είχαν απαντήσεις παρά τον αιφνιδιασμό των «πρασίνων» και ισοφάρισαν 06-06 σε ένα πολύ ισοδύναμο πρώτο σετ στα αρχικά στάδια. Οι «κόκκινοι» του Μπέλγκοροντ όμως ανέβασαν στροφές και με ένα μικρό σερί 03-00 ξέφυγαν 09-06.

Η Ρωσική ομάδα έκανε ντεμαράζ και το ταμπλό «έγραψε» 14-09 με την Ομόνοια σε αυτό το σημείο του σετ να μην βρίσκει λύσεις. Οι παίκτες του Σλ. Κόβατς «καθάρισαν» το σετ με 25-17 σε 20 λεπτά και προηγήθηκαν με 1-0. Η προσπάθεια της Ομόνοιας ήταν ελπιδοφόρα.

Οι Ρώσοι προηγήθηκαν 09-04 στο δεύτερο σετ δείχνοντας να ελέγχουν τον αγώνα. Η Ομόνοια που έπαιζε «γενναία» παρά την απουσία του λίμπερο Γιώργου Πλατρίτη (σ.σ. επιστρατεύτηκε ο Μιράντα) χάνοντας ισχύ στο φιλέ όμως, έμεινε πίσω στο σκορ με τους Ρώσους να κάνουν νταμπλ – σκορ 12-06. Η ομάδα από το Μπέλγκοροντ ήταν αισθητά ανώτερη και με παραπάνω λύσεις έκανε νέο νταμπλ -σκορ-18-09.

Οι «πράσινοι» του Σάββα Σάββα παίζοντας χωρίς άγχος προσπάθησαν να πάρουν κάποιους πόντους ψυχολογίας αλλά η «αρκούδα» είχε πάντα το πάνω χέρι και προηγήθηκε 22-13.Οι γηπεδούχοι κέρδισαν τελικά το σετ με 25-14 σε 18 λεπτά και το σκορ έγινε 2-0, παρά το γεγονός ότι έκαναν πολλές αλλαγές στο σχήμα τους.

Η ρωσική ομάδα μπήκε δυνατά και στο τρίτο σετ και προηγήθηκε 09-06, αλλά η Ομόνοια δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική και έχασε το τρίτο σετ 25-11 σε 15 λεπτά με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να κερδίσουν με 3-0 σετ.

ΒELOGORIE BELGOROD(SL. KOVAC):Πέρριν, Πέτριτς, Πορόσιν, Σαφόνοφ, Ζεμτσένοκ, Γκούτσιαλιουκ – Λίμπερο: Oμποτσάεφ. – Αλλαγές: Tετουϊκιν, Σέμιτσεφ, Χανίποφ, Σιντένκο.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. ΣΑΒΒΑ): Αχ. Πετρακκίδης, Ελευθερίου, Προδρόμου, Αλεξίου,Ρεϊνάλντο, Άλβες – Λίμπερο: Μιράντα. – Αλλαγές: Αντωνιάδης, Σ. Πετρακκίδης.