Πήρε το ντέρμπι η Χρυσομηλιά κόντρα στα Μανδριά και παραμένει κορυφή! (pcs)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής που έγινε στο γήπεδο του Μουττάλλου η Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας κέρδισε με 2-1 την περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα του Α.Σ Μανδριών και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας της Α’ Κατηγορίας ΠΟΑΣΠ.

Το σύνολο του Κύπρου Παπαδημήτρη ήταν αυτό που μπήκε μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, με το απευθείας φάουλ του Δημόκριτου Μπαζοΐδη στο 25ο λεπτό η Χρυσομηλιά έκανε το 1-0 το οποίο ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη τα Μανδριά προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν τις ευκαιρίες και το κατάφεραν στο 57ο λεπτό. Ο Ανιούετα με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχος ομάδα της Χρυσομηλιάς όμως είχε απάντηση. Με κεφαλιά του Sergio Huzun στο 74ο λεπτό πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ.

Στον χρόνο που απόμενε για την λήξη του αγώνα οι φιλοξενούμενοι επιτέθηκαν μαζικά, πιέζοντας την άμυνα της Χρυσομηλιάς, όμως ταυτόχρονα άφησαν πολλούς κενούς χώρους στα μετόπισθεν. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε η προσφυγική ομάδα καθώς έβγαζε αντεπιθέσεις επικίνδυνες προς την εστία των Μανδριών.

Το 2-1 ήταν το τελικό σκορ. Με την νίκη αυτή η Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας παραμένει στην 1η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς εν αντιθέσει με την ομάδα των Μανδριών που παραμένει στην 3η θέση και τους 21 βαθμούς.

Φωτογραφικό Υλικό: David Grimason