Βρέθηκε στην «κόλαση», αντέδρασε και πήρε την νίκη μέσα στην Γιόλου ο Ευαγόρας (pcs)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με επτά γκολ, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης Πάφου έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Γιόλου κόντρα στον Ποσειδώνα, αφού πρώτα «καρδιοχτύπησε». Τελικό σκορ 2-5.

Καλύτερα στον αγώνα μπήκαν οι γηπεδούχοι του Ποσειδώνα οι οποίοι μόλις στο 4ο λεπτό βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα, ο Νέστορας Κωνσταντίνου με βολέ μετά από σέντρα στο δεύτερο δοκάρι σημείωσε το 1-0.

Στην συνέχεια η ομάδα του Άντρου Πολυδώρου προσπάθησε να αντιδράσει μετά το αρχικό σοκ, όμως η Γιόλου ήταν αποφασισμένη να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκη. Μάλιστα στο 26’ ο Ορέστης Παλατές με σουτ από μακριά βρήκε δίκτυα δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στον Ποσειδώνα.

Στο 39ο λεπτό και αφού ο Ευαγόρας ανέβαζε σταδιακά στροφές κέρδισε πέναλτι. Μάλιστα οι γηπεδούχοι στην φάση έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές λόγω απευθείας αποβολής ποδοσφαιριστή τους. Ο Στέλιος Χαραλάμπους ευστόχησε από την άσπρη «βούλα» βάζοντας τους φιλοξενούμενους και πάλι μέσα στο παιχνίδι. Το 2-1 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ομάδα του Στέλιου Νικολάου ήταν αναγκασμένη να αγωνιστεί με αριθμητικό μειονέκτημα και το γεγονός αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Ο Ευαγόρας κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με τον Μεταξά να σημειώνει το 2-2 με κεφαλιά στο 58ο λεπτό. Κάπου εκεί οι παίκτες του Ποσειδώνα ξέμειναν από δυνάμεις και οι φιλοξενούμενοι πίεζαν ασφυχτικά και για άλλα γκολ.

Στο 70ο λεπτό της συνάντησης ο Ευαγόρα μπήκε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ. «Θύτης» και πάλι ο Στέλιος Χαραλάμπους ο οποίος με πλασέ  από την μικρή περιοχή σημείωσε το 2-3.

Στην συνέχεια και αφού ο Ποσειδώνας ανοίχτηκε θέλοντας να πετύχει γκολ, ο Ευαγόρας βρήκε την ευκαιρία να σημειώσει άλλα δύο τέρματα. Ο Μεταξάς στο 75’ και ο Χάρης Φιλίππου στις καθυστερήσεις του αγώνα διαμόρφωσαν το τελικό 2-5, το οποίο δίνει βαθμολογική ανάσα στην ομάδα του Άντρου Πολυδώρου.