Σεμινάριο της UEFA για εκπαιδευτές προπονητών τερματοφυλάκων στην Κύπρο

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η UEFA σε συνεργασία με την Σχολή προπονητών της ΚΟΠ διοργανώνουν στην Κύπρο προπονητικό σεμινάριο για εκπαιδευτές προπονητών τερματοφυλάκων. Στο σεμινάριο συμμετέχουν εκπαιδευτές από την Κύπρο, το Ισραήλ, τη Μάλτα, την Αλβανία και το Κόσσοβο.

Στο σεμινάριο διδάσκουν εκπαιδευτές της UEFA και το πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση στο γήπεδο. Οι εργασίες άρχισαν το πρωί της Δευτέρας και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη.

Τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο καλοσώρισε εκ μέρους της ΚΟΠ ο τεχνικός διευθυντής Σάββας Κωνσταντίνου.

“Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Κύπρο και την Ομοσπονδία η παρουσία σας στο νησί μας για αυτό αυτό το σεμινάριο. Προερχόμαστε όλοι από μικρές Ομοσπονδίες που στόχο έχουν την πρόοδο μέσω της σωστής εκπαίδευσης και είμαι σίγουρος πως αυτές οι μέρες που θα περάσουμε μαζί, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες προς τον σκοπό αυτό”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντίνου.

Παράλληλα με το σεμινάριο της UEFA, άρχισαν τη Δευτέρα το πρωί τα μαθήματα για το δίπλωμα Goalkeeping B που διοργανώνει η ΚΟΠ. Οι συμμετέχοντας στα μαθήματα θα συμμετάσχουν και στην πρακτική εκπαίδευση των εκπαιδευτών προπονητών τερματοφυλάκων.