Ο δάσκαλος του Παφίτικου βόλεϊ, Ντράγκαν Μιλόσεβις στην Ακαδημία του Α.Ο. Διόνυσου Έμπας

Από: Μαρίνα Σταύρου

Είναι ένας από τους ανθρώπους που συνέδεσαν άρρηκτα το όνομά τους με το βόλεϊ στην Πάφο. Ο Σερβοκύπριος προπονητής Ντράγκαν Μιλόσεβιτς χρόνια τώρα υπηρετεί το άθλημα γράφοντας με τον καλύτερο και πιο ένδοξο τρόπο πολλές και πλούσιες σελίδες της Παφιακής Πετόσφαιρας.

Ο Ντράγκαν αφού έφαγε στην κυριολεξία με το κουτάλι τα γήπεδα και τα φιλέ πέρασε από όλα τα τμήματα και τις ομάδες της Πάφου με επιτυχία.

Ξεκινώντας ως κεντρικός πετοσφαιριστής και στη συνέχεια αναλαμβάνοντας χρέη βοηθού αλλά και προπονητή. Σηκώνοντας πρωτάθλημα και Κύπελλο στο πλευρό του Μίλαν Τζούριτς ως βοηθός του αλλά και αργότερα στον Διόνυσο όταν πλέον η δική του ομάδα κέρδιζε το Κύπελλο Πετόσφαιρας και φιγούραρε στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας ανδρών.

fznor

Άμισθος υπηρέτης της πετόσφαιρας

Ο Ντράγκαν Μιλόσεβιτς αγαθός γίγαντας και υπηρέτης του αθλήματος, έμεινε μόνιμα στην Κύπρο και είχε την τύχη να περάσουν από τα χέρια του αρκετοί αθλητές, άντρες και γυναίκες, που άφησαν και αυτοί με τη σειρά τους το στίγμα τους στην Κυπριακή Πετόσφαιρα.

Σήμερα “ο γκουρού του Παφίτικου βόλεϊ” βρίσκεται και πάλι στα γήπεδα δίπλα σε έναν μαθητή του τον Μάριο Καρεσίου και προσφέρει τις υπηρεσίες του στην γυναικεία Ακαδημία του Α.Ο. Διόνυσου Έμπας αφιλοκερδώς, απλά και μόνο γιατί αγαπάει παθολογικά το βόλεϊ.

Πως σχολιάζει ο προπονητής της Ακαδημίας;

“Είναι ευλογία τόσο για την ομάδα όσο και για τις Κορασίδες και Παγκορασίδες μας δηλώνει ο Καρεσίου που μαζί μας βρίσκεται ο Ντράγκαν ο “δάσκαλος”.

Οι παίκτριες μας μόνο τυχερές πρέπει να αισθάνονται που θα μάθουν τα μυστικά της πετόσφαιρας από έναν τόσο σπουδαίο προπονητή, αθλητή και άνθρωπο”!

 

 

Τι λέει ο Πρόεδρος της Ακαδημίας;

Στο ίδιο μήκος κύμματος και οι δηλώσεις του Προέδρου της Ακαδημίας Γυναικών του Διόνυσου, Γιώργου Αριστοδήμου ο οποίος βλέπει τους κόπους των τελευταίων τριών χρόνων να αποδίδουν καρπούς στα τελευταία παιχνίδια με την ομάδα να μαζεύει δυο συνεχόμενα ροζ φύλλα αγώνα και να γράφει Ιστορία.

Με το κλίμα που υπάρχει σήμερα στην Ακαδημία, λέει ο κ. Αριστοδήμου, με τη χημεία ανάμεσα στις αθλήτριές μας αλλά και με τις οδηγίες των Μάριου Καρεσίου και Ντράγκαν Μιλόσεβιτς είναι πέραν από σίγουρο ότι εδώ στον Διόνυσο κάτι σπουδαίο και μεγάλο κτίζεται για το μέλλον.

Τέλος ο κ. Αριστοδήμου ευχαρίστησε τον κ. Μιλόσεβιτς για την προσφορά του στην Ακαδημία δίχως μάλιστα να λαμβάνει ούτε ένα ευρώ, απλά και μόνο γιατί αγαπάει το άθλημα, αγαπάει τα παιδιά και θέλει να τα βλέπει να απασχολούνται στον αθλητισμό και να μένουν μακριά από κακές συνήθειες.