Κύπρος – Λετονία σήμερα (11:00πμ – Δημοτικό Στάδιο Πέγειας, www.cfa-tv.com)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Καθοριστικό το σημερινό φινάλε στον ενδέκατο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 που φιλοξενούμε στην Κύπρο.

Η Εθνική μας μετά τα αποτελέσματα των δύο πρώτων αγωνιστικών χρειάζεται νικηφόρο αποτέλεσμα για να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στον Elite round.

Αντίπαλος μας η Λετονία που βρίσκεται στους τέσσερις βαθμούς. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Πέγειας και θα αρχίσει στις 11:00πμ με ελεύθερη είσοδο.

Η προσπάθεια που θα καταβάλουν οι νεαροί διεθνείς μας θα μεταδοθεί ζωντανά και δωρεάν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.cfa-tv.com.

Ο κύκλος της προετομασίας ενόψει Λετονίας ολοκληρώθηκε χθες και ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με τη Ρωσία θα πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές στο αρχικό πλάνο δράσης.

«Από την αρχή φάνηκε ότι συμμετέχουμε σε ένα κλειστό όμιλο και το γεγονός ότι η πρόκριση θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική το επιβεβαιώνει και στην πράξη.

Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κυνηγήσουμε τις ελπίδες που έχουμε και για να ελπίζουμε πρέπει απαραίτητα να κερδίσουμε τους Λετονούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Εθνικής μας Χρίστος Σιέλης.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Φινλανδός Petri Viljanen με βοηθούς το συμπατριώτη του Riky Vihreavuori και το Ρουμάνο Mihai Marica.

Με τη Λετονία βρεθήκαμε αντιμέτωποι άλλες δύο φορές σε προκριματικές φάσεις. Στις 12 Οκτωβρίου 2003 χάσαμε με 4-2 (Μιχάλης Δημητρίου 2′ και Γιώργος Πελαγίας 10′).

Στις 26 Οκτωβρίου 2011 η Εθνική μας νίκησε με 2-0 σε αγώνα που έγινε στο Μακάρειο Στάδιο από τέρματα του Νίκου Εγγλέζου (58′) και Ζαχαρία Θεοδώρου (90′).

Σήμερα την ίδια ώρα στο Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» θα διεξαχθεί ο αγώνας Ρωσία – Μαυροβούνιο και το αποτέλεσμα του ενδιαφέρει άμεσα και την Εθνική μας με την προϋπόθεση ότι θα κερδίσει τη Λετονία.

Το σκηνικό στον όμιλο μας

1η αγωνιστική
Κύπρος – Μαυροβούνιο…0-0
Ρωσία – Λετονία…1-1

2η αγωνιστική
Κύπρος – Ρωσία…0-2
Λετονία – Μαυροβούνιο…2-1

3η αγωνιστική – Δευτέρα 19 Νοεμβρίου (11:00πμ)
Κύπρος – Λετονία
Ρωσία – Μαυροβούνιο

Η βαθμολογία μετά από δύο αγωνιστικές διαμορφώθηκε ως ακολούθως:

1.Ρωσία…………………   3-1…4
2.Λετονία………………. 3-2…4
3.Μαυροβούνιο………1-2… 1
4.Κύπρος………………. 0-2… 1

Μετάδοση αγώνα
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, μέσω της διαδικτυακής της πλατφόρμας www.cfa-tv.com, θα δώσει την ευκαιρία στο φίλαθλο κοινό στην Κύπρο και στο εξωτερικό, να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Η θέαση του αγώνα θα είναι χωρίς χρέωση. Με εγγραφή στην πλατφόρμα www.cfa-tv.com οι φίλαθλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα.