Αρχίζει ο αγώνας στην Πέγεια ανάμεσα στην Εθνική Νέων και την Ρωσία

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με αντίπαλο τη Ρωσία συνεχίζει σήμερα Παρασκευή τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 η Εθνική μας ομάδα των Νέων.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Πέγειας και θα αρχίσει στις 11:00πμ. Ελεύθερη η είσοδος.

Η προσπάθεια που θα καταβάλουν οι νεαροί διεθνείς μας θα μεταδοθεί ζωντανά και δωρεάν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.cfa-tv.com.

Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής για τον ενδέκατο όμιλο και οι δύο ομάδες προέρχονται από ισοπαλίες. Η Εθνική μας από το 0-0 με το Μαυροβούνιο και η Ρωσία από το 1-1 με τη Λετονία.

Η ομάδα μας όπως φάνηκε και από την πρεμιέρα διαθέτει τις δυνάμεις για να διεκδικήσει εισιτήριο πρόκρισης και με θετικό αποτέλεσμα θα ενισχύσει τις ελπίδες της.

Υπενθυμίζεται ότι από τον όμιλο μας στον elite round θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες.

Από αγωνιστικής πλευράς, δεδομένη είναι η απουσία του Γιάννη Γερολέμου, που λόγω τραυματισμού δεν συμμετέχει στις προπονήσεις. Ο Γερολέμου ήταν στο αρχικό σχήμα στον αγώνα της πρεμιέρας με το Μαυροβούνιο και εκ των πραγμάτων το πλάνο του Νεόφυτου Λάρκου θα είναι διαφοροποιημένο.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Φινλανδός Petri Viljanen με βοηθούς το συμπατριώτη του Riku Vihreävuori και το Νορβηγό Geir Oskar Isaksen.

**Χορηγός της Εθνικής Νέων είναι η ΕΚΟ.

Η προϊστορία μας
Με τη Ρωσία βρεθήκαμε ξανά αντιμέτωποι άλλες δύο φορές σε προκριματικές φάσεις.

Στις 30 Σεπτεμβρίου το 2001 στο Κάουνας της Λιθουανίας μας κέρδισε η Ρωσία με 3-1 για την πρώτη προκριματική φάση της διοργάνωσης. Το γκολ της Εθνικής μας σημείωσε στο 76ο λεπτό ο Γιώργος Δημοσθένους.

Στις 18 Οκτωβρίου 2004 συναντηθήκαμε ξανά σε όμιλο της προκριματικής φάσης στην Κύπρο. Ο μεταξύ μας αγώνας έγινε στο Τσίρειο και η Ρωσία επικράτησε με 5-1. Το γκολ της Εθνικής μας πέτυχε στο 70’ ο Γιώργος Παναγή.

Το σκηνικό στον όμιλο μας

Μέχρι τώρα:
Κύπρος – Μαυροβούνιο…0-0
Ρωσία – Λετονία…1-1

Η συνέχεια
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου (11:00πμ)
Κύπρος – Ρωσία
Λετονία – Μαυροβούνιο

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου (11:00πμ)
Κύπρος – Λετονία
Ρωσία – Μαυροβούνιο

Στην προκριματική φάση της διοργάνωσης συμμετέχουν 52 ομάδες που κληρώθηκαν σε 13 ομίλους των 4 ομάδων. Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες που θα λάβουν μέρος στον elite round τον ερχόμενο Μάρτιο μαζί με την Πορτογαλία και τη Γερμανία.

Η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στην Αρμενία που εξασφαλίζει εισιτήριο ως διοργανώτρια χώρα και δεν λαμβάνει μέρος σε προκριματικές φάσεις.

Μετάδοση αγώνα
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, μέσω της διαδικτυακής της πλατφόρμας www.cfa-tv.com, θα δώσει την ευκαιρία στο φίλαθλο κοινό στην Κύπρο και στο εξωτερικό, να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Η θέαση του αγώνα θα είναι χωρίς χρέωση. Με εγγραφή στην πλατφόρμα www.cfa-tv.com οι φίλαθλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα.